Dianas kjærlighetsbrev stjålet

62 av prinsesse Dianas kjærlighetsbrev til elskeren James Hewitt skal ha blitt stjålet av en kvinne som hevder hun er Hewitts eks-forlovede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen forsøkte å selge brevene til en tabloidavis, men det gikk ikke helt som hun hadde håpet.

James Hewitt er mannen som Diana sensasjonelt bekreftet sitt utroskapsforhold til i et tv-intervju i 1995. Hun fortalte også om skuffelsen hun følte da han sviktet henne og bidro til en bok om prinsessens kjærlighetsliv som kom ut i 1994. Hewitt har siden gått under navnet «love rat», eller kjærlighetsrotte, i britisk presse.

Følelsesladde

Brevene det er snakk om, er skrevet i tidsrommet 1989 til 1991, da major Hewitt blant annet var stasjonert i Golfen. De skal være svært personlige og følelsesladde, og handler blant annet om det haltende ekteskapet med prins Charles, følelsene for sønnene William og Harry, arbeidet hennes og framtidsdrømmene.

Brevene skal ha gitt Diana mye hodebry mens hun var i live, hun var livredd for at de skulle bli publisert i pressen. Hun skal flere ganger ha forsøkt å få Hewitt til å levere dem tilbake. Den svikefulle elskeren hørte ikke på det øret, og tviholdt på den kongelige korrespondansen - helt til hans siste erobring fant ut at hun ville slå mynt på brevene før han gjorde det. Ifølge eks-forloveden er nemlig Hewitt blakk.

To millioner

Eks-forloveden prøvde etter sigende å selge brevene til tabloidavisen The Mirror for rundt to millioner kroner. Avisen tok imot brevene, ga henne 10.000 kroner i forskudd og sendte henne ut på shopping. Avtalen var at de skulle kopiere brevene, og levere originalene tilbake til henne samme kveld. Men The Mirror skriver torsdag at de aldri hadde til hensikt å betale henne, og leverte i stedet brevene til Dianas tidligere personlige sekretær i Kensington Palace.

The Mirror forsikrer sine lesere om at hemmelighetene til folkets prinsesse er trygge. De lar likevel drypp om innholdet falle gjennom sin omfattende dekning av saken. Avisen forteller at brevene helt tydelig er skrevet av en kvinne som var opp over ørene forelsket, at alle starter med «Darling James» og «Dearest James», og at hun vekselvis signerer med Diana, D, Julia eller Susie. Og at hun letter sitt hjerte til sin kjære major.

Glorie

Dermed er altså Dianas brev trygt i Kensington Palaces, og muligens en del journalisters hender. The Mirror ville så sent som 30. august i fjor, dagen før Diana omkom, trolig vært mer enn glade for å betale det tidobbelte og trykke brevene ord for ord spredd over 14 dager. Men i den britiske post-Diana-verden ville det være jevngodt med medie-selvmord, og avisen har i stedet tatt på seg vinger og glorie. På lederplass skriver den: «Mange vil være forbløffet over at en tabloidavis ikke benytter sjansen til å publisere disse sensasjonelle brevene. Men vi følte at det ENESTE rette var å returnere dem slik at de for alltid vil være i sikkerhet. Vi har handlet i offenlighetens interesse. Og vi beskytter Dianas minne».