Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dianas sjåfør drakk tett - og tok lykkepiller

Fransk politi har fastslått at sjåføren Henri Paul, som ble drept i bilulykken i Paris som også tok prinsesse Dianas liv, drakk alkohol jevnlig og brukte «lykkepillen» Prozac.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Livvakten Trevor Rees-Jones, som overlevde ulykken, skal ha vært til stede da Paul drakk to glass av aperitiffen Ricard like før de forlot Hotel Ritz med Diana og hennes kjæreste Dodi Al Fayed i baksetet, går det fram av rapporten, som fransk politi ga til etterforskningsdommeren Herve Stephan nylig.

Den flere hundre sider lange rapporten ble utarbeidet på grunnlag av omfattende intervjuer med staben på hotellet, som eies av faren til Dodi, Mohammed Al Fayed.

Generelt sa kildene på hotellet at Paul var en levemann og drakk alkohol på regelmessig basis, men at han tok sitt arbeid på alvor. En bartender sa han var blitt presset av hotell-ledelsen til ikke å si noe til etterforskerne om Pauls drikkevaner.

Etterforskningen viser også at Paul jevnlig hadde kjøpt «lykkepiller» på et apotek nær hotellet det siste året, helt siden hans samboer brøt med ham.

Den kvinnelige legen som skrev ut resepten på Prozac, sa at pillene hadde styrket Pauls dynamiske holdning til sin jobb, men at han fortsatt ble rammet av depresjoner til tider, da han kunne sitte og drikke alene.

Rapporten viser også at politiet ennå ikke har funnet den hvite Fiat Uno'en som kan ha kollidert med bilen til Diana.

Men teorien om kollisjonen er styrket av to vitner som sier at de så en hvit Fiat komme vinglende ut av tunnelen samtidig med ulykken. Det skal ha vært en mørkhudet mann og en stor hund i Fiaten, ifølge kildene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!