Dianas sønner arver 260 mill.

LONDON (Dagbladet): Prinsene William og Harry skal dele store deler av sin mors arv likt mellom seg. Prinsesse Diana etterlot seg 260 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsesse Dianas testamente ble offentliggjort i går. I Storbritannia er testamenter offentlige dokumenter. Svært mange tror at det blir et omfattende salg av Dianas testamente i ukene og månedene kom kommer.

Diana etterlot seg 260 millioner kroner. Prins Charles har på vegne av sønnene William og Harry bestemt at de to guttene skulle betale vanlig arveskatt på pengene, og i den forbindelse har skattevesenet allerede fått utbetalt 11 millioner kroner.

Millioner av pund settes nå inn i en stiftelse.

Stiftelsen skal utbetale en mindre sum til William og Harry hvert år til de er 25 år. Da skal de få ut hele rentebeløpet hvert eneste år i fem nye år. Når de to prinsene fyller 30, skal de selv ha anledning til å dele stiftelsens kapital likt mellom seg.

Prinsesse Diana har også tatt med i testamentet at prins Charles må rådføre seg med hennes mor når det gjelder sønnenes oppfostring, utdannelse, ve og vel.
Prinsessens berømte bryllupskjole og designerkjoler er det søkt skattefritak for. Disse skal stilles ut i hennes barndomshjem på Althorpe i Northampton.