Dianas søster støtter ny bok

Prinsesse Dianas nærmeste familie vil stoppe rykteflommen rundt prinsessens privatliv ved å gi støtte til et bokprosjekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Familien, og spesielt Dianas eldste søster lady Sarah McCorquodale, vil ha redaktørmyndighet over den første offisielle biografien «Diana, The Portrait» som nå er under arbeid.

- Boka skal prøve å skape en balanse i forhold til en serie av bøker som har konsentrert seg om skandaler i prinsessens privatliv, sier Dianas søster til avisa The Sunday Telegraph.

Inntektene av boka skal gå til Dianas minnefond, som familien opprettet etter prinsessens død.

Mandela skriver forord

Boka føres i pennen av forfatter Lucy McCredie, men flere av Dianas aller nærmeste er bidragsytere. Bokas forord skrives av Nelson Mandela, som var en nær venn av prinsessen.

- Boka vil gi et nytt perspektiv på viktige deler av Dianas liv, med stor vekt på hennes innsats for veldedighet og fredsarbeid, sier McCredie.

I januar ble den britiske høringen om Dianas død utsatt fordi britisk politi ønsker å etterforske saken på nytt. Det er ventet at høringen vil starte etter at politietterforskningen avsluttes til høsten.

Utsettelsen gjør at flere forfattere har kastet seg på for å publisere nye bøker om prinsessen. I juni vil Andrew Morton komme med boka «Diana, In Search of Love». Morton ga i 1992 ut boka «Diana, The True Story», den første boka som tok opp prinsessens tanker rundt skilsmissen med prins Charles.

Store ressurser

Dianas familie har etter prinsessens død brukt store ressurser på å stoppe mennesker som profitterer på å videreformidle detaljer fra Dianas privatliv. Dianas to sønner, prinsene William og Harry, har flere ganger bedt om fred over morens minne.

Britiske aviser skrev i helga om en videotape og et lydbåndopptak der prinsessen forteller om sine personlige tanker rundt ekteskapsbruddet, sine egne utenomekteskapelige affærer og spisevegring.

Den siste uka har avisene også gjengitt en samtale der prinsessen forteller at hun var så langt nede at hun skadet seg selv med en bordkniv. Lydbåndopptaket der Diana selv snakker vil bli offentliggjort i en dokumentar på den amerikanske fjernsynskanalen NBC neste måned.

LEI RYKTENE: Dianas eldste søster, lady Sarah McCorquodale, skal ha redaktørmyndighet over den nye boka.