Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dianas venner

Prinsesse Diana har holdt på vennekretsen fra skoledagene. Den er god å ha når det stormer som verst rundt prinsessen. LONDON (Dagbladet): Prinsesse Diana er ikke like populær hos alle. Hun har en tendens til å komme på kant med dem som jobber nærmest henne. Flere livvakter og sjåfører samt mange rådgivere og PR-folk er blitt fjernet fra stillingene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diana Spencer, som er hennes fødenavn, møtte familieproblemer allerede som tenåring. Hun er skilsmissebarn og utviklet gjennom tenårene et svært problemfylt forhold til sin mor Frances Shand Kydd.

På skolen fikk hun nære og gode venner, og disse hjalp henne fram etter hvert som foreldrene ikke greide å samarbeide om barna etter skilsmissen. Vennene karakteriserer Diana som den som alltid stiller opp når noen har problemer.

- Men hun er ikke like nær når livet er hverdagslig og kjedelig. Hun liker ikke så godt hverdager, sier en av hennes venninner .

Selv om Diana Spencer ble prinsesse Diana, har hun holdt på sine gamle lojale venninner, og hadde lite eller ingenting til overs for prins Charles' overklassevenner.

- De er stive, og alle som én er nikkedukker, fortalte Diana en gang hun skulle beskrive miljøet rundt prinsefamilien.

Indre krets

Diana har valgt seg ut en liten vennekrets. Lucia Flecha de Lima er kanskje prinsessens beste venninne. Hun har flyttet til USA, men de to møtes likevel ofte.

I tillegg har Diana valgt Catherine Soames og Kate Menzies som støtter. De lunsjer sammen, fester sammen og hjelper hverandre på mange måter.

Prinsessen har også et nært forhold til sin søster Sarah, som har hjulpet Diana gjennom depresjoner, sjukdom og selvmordforsøk da forholdet til prins Charles var på det dårligste. Sarah er i dag den som gir Diana råd når det gjelder personlige ting.

Prinsesse Margaret

Diana har valgt prinsesse Margaret som sin nærmeste i den engelske kongefamilien. Spesielt da problemene var størst i ekteskapet med Charles, kom prinsesse Margaret den unge Diana til unnsetning.

Etter skilsmissen har de to fortsatt et godt forhold.

Prinsesse Diana var også god venninne med Sarah Ferguson, men de to hadde bare et slags skjebnefellesskap. Nå har ikke Diana snakket med Sarah på snart ett år, og synes ikke å savne henne.

Dronning Elizabeth og datteren prinsesse Anne har lite eller ingenting til overs for Diana. Men Elizabeth har måttet innfinne seg med at Diana er mor til den framtidige kongen av England, og har derfor valgt å snakke med henne.

Men Diana har vel så mange uvenner som venner. Kanskje har hun en tendens til ikke å binde seg til noen fordi hun er blitt sviktet så mange ganger .