Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dick Cheney på sykehus

Den hjertesyke visepresidenten hadde pusteproblemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den amerikanske visepresidenten Dick Cheney (63) satte en støkk i amerikanerne da han i går kveld ble brakt til sykehus med pusteproblemer, melder den amerikanske tv-kanalen CBS. Cheney gjennomførte flere tester, men alt viste seg å være normalt.

- For å ta alle forholdsregler bestemte visepresidenten seg for å sjekke symptomene nærmere, noe alle med hans sykdomshistorie burde gjøre, sier talsmann fra Det hvite hus, Ken Lisaius, til CBS.

Dick Cheney har hjerteproblemer, og Cheneys hjertespesialist, Dr. Jonathan Reiner, var med til sykehuset for å overvære prøvetakingen. 63 år gamle Cheney har hatt fire hjerteattakk, men ingen mens han har vært visepresident. Han har opprettholdt sin travle livsstil gjennom valgkampen til Bush, og har ofte reist sammen med sin kone Lynn Cheney.

Cheney gjennomførte blant annet en EKG-test. Den viste normale resultater.

- Testene utelukker at noen hjertelidelse var årsaken til visepresidentens symptomer. De utelukker også lungebetennelse og andre lungesykdommer, heter det i en uttalelse fra Reiner.

En virusinfeksjon i det øvre åndredrettssystemet er trolig åraken til symptomene, i følge legen.

Cheney gikk selv mellom de forskjellige testene på sykehuset, og da han forlot sykehuset i går kveld, fortalte han at han følte seg i fin form.

- Vi beklager at vi ødela lørdagen deres. Vi har det bra, takk, sa Cheneys kone, Lynn, til de fremmøtte journalistene.

image: Dick Cheney på sykehus

I juni 2001 fikk Cheney implantert pacemaker i brystet. Under sin årlige helsesjekk 11. mai, konstanterte legene at apparatet fungerte fint og aldri hadde trengt å hjelpe hjertet med å gjøre jobben sin. Pacemakeren aktiveres automatisk dersom det er nødvendig å regulere pasientens hjerteslag.

PUSTEPROBLEMER: USAs visepresident Dick Cheney ble fraktet til sykehus i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media