- Dick Cheneys dødsskvadron drepte kvinner og barn

Ikke engang forsvarsministeren visste hva de gjorde, hevder gravejournalisten Seymour Hersh.

ØKNING I SIVILE DØDSFALL: Folk i byen Azizabad sørger over sivile som ble drept i en amerikansk militæroperasjon i byen. USA tar nå grep for å forhindre elitestyrker i å ta sivile liv. Foto: Fraidoon Pooyaa/AP/Scanpix
ØKNING I SIVILE DØDSFALL: Folk i byen Azizabad sørger over sivile som ble drept i en amerikansk militæroperasjon i byen. USA tar nå grep for å forhindre elitestyrker i å ta sivile liv. Foto: Fraidoon Pooyaa/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Admiral William H. McRaven, kommandøren til de topphemmelige, amerikanske JSOC-troppene har beordret at elitesoldatenes aktivitetsnivå må trappes betraktelig ned.

Årsaken er ifølge New York Times at elitestyrkene har flere sivile liv på samvittigheten, og at deres aktivitet kan hemme amerikanernes overordnede mål i Afghanistan.

Ifølge avisen har både kvinner og barn blitt drept i nattlige JSOC-operasjoner.

HemmeligJSOC-troppene er amerikanernes spydspiss i antiterror-operasjoner, og det de holder på med når ikke offentlighetens lys.

Ifølge den anerkjente nyhetsbloggen MinnPost avslørte gravejournalist Seymour Hersh styrkenes plassering i det amerikanske forsvarshierarkiet under et foredrag på University Of Minnesota tirsdag denne uken.

JSOC rapporterte under president Bushs regjeringstid direkte til visepresident Dick Cheney, og omgikk dermed hele forsvarsministeriet - og også forsvarsminister Robert Gates.- Dette var praktisk talt en dødsskvadron som rapporterte rett til visepresidenten, sa Hersh.

Opererer i flere landIfølge den høyt respekterte journalisten opererer JSOC i flere land - uten at ambassadene eller CIA-tjenestemennene i de respektive landene kjenner til hva som foregår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer