Diesel mye billigere enn bensin igjen

Mye tyder på at prisforskjellen kan forsterke seg fram mot sommeren.

SNUDD: Etter en lang periode med dyrere diesel enn bensin, er nå prisen på diesel i ferd med å befeste seg vesentlig lavere enn sin pumpebror. 
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
SNUDD: Etter en lang periode med dyrere diesel enn bensin, er nå prisen på diesel i ferd med å befeste seg vesentlig lavere enn sin pumpebror. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pumpeprisen på diesel er igjen vesentlig rimeligere enn bensin, og mye tyder på at prisforskjellen kan forsterke seg fram mot sommeren.

Prisforskjellen er nesten 1 krone. Ifølge assisterende informasjonsdirektør Eirik Hauge i ExxonMobil er det to hovedårsaker til det som nå skjer: En utflating i etterspørselen etter dieselprodukter og finanskrisen.

Pendelen svinger

- Vi har hatt to-tre år med en sterk økning i etterspørselen etter dieselbiler både i Norge og i Europa. Denne etterspørselsøkningen var så sterk at prismønsteret endret seg, mye på grunn av for liten raffineringskapasitet. Vi fikk i perioden 2005-2008 en pris på diesel som var like høy, og i en periode også høyere, enn prisen på bensin.

I det siste har pendelen svingt den andre veien. Etterspørselen etter dieselbiler har flatet ut og gått litt ned. Delvis skyldes dette mindre salg av biler, delvis skyldes det at mange har valgt å kjøpe bensindrevne biler igjen, sier Hauge.

Mindre transport

Det andre forholdet som trolig har betydning for nedgangen i dieselprisen sammenlignet med prisen på bensin, er finanskrisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer