Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dieselbiler kan få kjøreforbud i Oslo neste vinter

Nytt forslag.

Allerede neste vinter kan dieselbiler få kjøreforbud innenfor Ring 2 i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Allerede neste vinter kan dieselbiler få kjøreforbud innenfor Ring 2 i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dieselbiler kan få kjøreforbud i deler av Oslo allerede neste vinter på dager med helsefarlig høy luftforurensning.

Snart får trolig kommunene selv bestemme å innføre lavutslipppsoner. Bystyret i Oslo har lenge ønsket å pålegge dieselbiler kjøreforbud innenfor Ring 2 i Oslo sentrum, men har ikke fått lov av Stortinget. Nå ser det ut til at flertallet snur, og åpner for lavutslippssoner, skriver VG.

Myndighetene definerer en lavutslippssone som et geografisk avgrenset område hvor kommunen kan sortere bilparken ut fra utslipps-egenskapene, for å bedre luftkvaliteten.

Høyre og Ap bekrefter overfor avisen at de vil støtte et forslag fra Venstre om lovendring slik at kommunene selv kan regulere dette.

- Får vi hjemmel til å etablere lavutslippssoner, så kan det være på plass allerede neste vinter. Da er det aktuelt å stenge Oslo sentrum for dieselbiler innenfor Ring 2, eventuelt Ring 1, og samtidig øke kapasiteten kraftig på kollektivtransport, sier byrådslederen i Oslo, Stian Berger Røsland (H).

(NTB)