Dieselbiler kan få økte bompenger

Høyre går inn for miljødifferensierte bompenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eiere av dieselbiler kan komme til å måtte betale mer for å kjøre inn til storbyene her i landet. Høyrelandsmøtet vedtok lørdag å åpne for at lokalpolitikere kan ta i bruk miljødifferensierte bompenger.

Vedtaket betyr at eiere av dieselbiler kan få økte bompenger, på grunn av at dieselbiler slipper ut mer NOX-partikler, skriver Bergens Tidende.

Bergens byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen (H) var svært fornøyd med vedtaket, som byrådet i Bergen har tatt til orde for lenge.

- Dette er et fantastisk gjennombrudd. Det er første gang vi får gjennomslag for dette sentralt i Høyre, sier Stolt-Nielsen.

Fortsatt er det opp til Samferdselsdepartementet å ta stilling til saken, før virkemiddelet kan settes ut i livet. Der er det statsråd fra Frp, et parti som ikke er svært positivt innstilt til bompenger. Men Stolt-Nielsen er positiv.

- Det er dessverre sånn at det ikke er alt som vedtas her på landsmøtet som kommer ut som flertallsvedtak i Stortinget. Men nå har i alle fall Høyre sluttet seg til at dette er noe vi lokalpolitikere skal kunne ha i verktøykassen vår, sier Stolt-Nielsen.
(NTB)