Budsjettlekkasje:

Dieselmilliard

Midt blant kuttene vil finansminister Trygve Slagsvold Vedum hjelpe anleggsarbeiderne. Han gir over en milliard til reduserte dieselavgifter og venter seg motstand i Stortinget.

GRAVER OPP PENGER: Statsbudsjettet blir stramt, men Trygve Slagsvold Vedum har funnet penger til anleggsarbeiderne. Foto: Shad Madian / Dagbladet
GRAVER OPP PENGER: Statsbudsjettet blir stramt, men Trygve Slagsvold Vedum har funnet penger til anleggsarbeiderne. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STANGE (Dagbladet): I statsbudsjettet han skal legge fram på torsdag, vil finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) foreslå et kutt på over én milliard i dieselavgifter. Kuttet vil primært hjelpe anleggsnæringen.

Det varsler Vedum når Dagbladet tirsdag møter ham i hjembygda Stange i Innlandet.

- Vi reduserer grunnavgiften med 80 prosent, sier Vedum.

Vanlige bensin- og dieselbiler vil også få reduserte avgifter.

- Vi reduserer avgiften der òg. Men i praksis er det egentlig anleggsarbeiderne som vil merke dette, sier Vedum.

Dagbladet blir fortalt at avgiftskuttet utgjør rundt 50 øre prisreduksjon på anleggspumpa, etter at en økning i CO2-avgiften og innblandingskrav på biodrivstoff er regnet inn.

Tungt budskap

Sp-lederen har akkurat demonstrert gammel gravemaskinkompetanse med et stort glis. Nå finner han fram finansministerstemmen igjen:

- Vi skal holde igjen, og det er et tungt budskap å gi. Selv med dette kuttet på 80 prosent blir det krevende for mange, advarer han.

Han påpeker at dieselprisen vil være høy så lenge situasjonen er som den er. Men at avgiftsdelen vil gå ned og at prispresset dempes litt for små entreprenører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.