Diesens ansvar

Jeg og mange av mine kolleger går en usikker framtid i møte

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Burde ikke Diesen sette seg ned å tenke litt på personellet i forsvaret. Det er ikke akkurat motiverende for unge befal og vervede soldater med en så til de grader usikker framtid. Vil vi miste alle søkere til befalsskoler og krigsskoler? Greit nok, det skal være masse arbeidsplasser på de nye fregattene. Men all usikkerheten vil få mange til å tenke i nye baner, bort fra forsvaret.

Jeg snakker av egen erfaring, er selv vervet i forsvaret. Og jeg og mange av mine kolleger vet at vi går en meget usikker framtid i møte karrieremessig. Enden på visa kommer til å bli at alt som er igjen av soldater er de i pensjonistalderen som sitter på kontorer rundt om og gjør livet surt for oss som liksom skal være landets framtid.

Det må også være mulig å vurdere mengden av de nye fartøyene. Trenger vi virkelig fem Nansen-klasse fregatter, når vi vet at vi ikke vil ha nok folk til å drifte mer enn tre? Salg av én Nansen-klasse fregatt ville finansiert Skjold prosjektet alene.

Og hva med rekruttskolen? Det har nettopp blir brukt utallige millioner på å pusse opp KNM Harald Hårfagre. Helt nytt messebygg sto ferdig oppført når septemberkullet i 2007 var på plass. Er det virkelig mye å spare på å flytte rekruttskolen til Bergen? Verken Haakonsvern, sjøkrigsskolen eller Ulven leir har kapasitet til 1500 rekrutter. Vi må da i praksis bygge en ny Madlaleiren i Bergen. Fin måte å spare penger på må jeg si.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.