Digitale drittunger?

Fortvil ikke. Tolvåringen din, som sitter fordypet i World of Warcraft, tilhører tidenes smarteste generasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De leser ikke bøker og er ute av stand til å lagre informasjon i skolten sin. Historiske erfaringer betyr nada og de skjønner ikke kompliserte utenrikspolitiske beslutninger. Og som om ikke det var nok: dagens ungdom kan ikke engang stave skikkelig. «De er personifiseringen av energisk, udiskriminerende ignoranse».

Slik er de dystre observasjonene til den amerikanske litteraturprofessoren Mark Bauerlein i boka «The Dumbest Generation», om aldersgruppen mellom 10 og 30, ofte kalt «millennials», eller «net gen». Polemikken preges av en selvtilfreds og fornøyelig forakt for ungdommen nå til dags. Og selv om det er lett å nikke gjenkjennende til mange av Bauerleins poenger, er veien beklemmende kort til pekefingermentaliteten vi kjenner fra de mange advarslene mot den livsfarlige rock’n roll-generasjonen i sin tid.

Ikke alle er like pessimistiske. Nylig lanserte Statens institutt for forbruksforskning en rapport som tok for seg det politiske engasjementet til elever på videregående skole. Her konkluderes det med at dagens ungdom i aller høyeste grad er interessert i verden rundt seg. Det er bare det at de heller melder seg inn i en gruppe på Facebook, enn i et politisk parti.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer