- «Digitale nabokjerringer» er nok et uttrykk som blir stående

Marie Simonsen mener Stoltenbergs tale var overraskende konkret.

FOKUSERTE PÅ 22. JULI: - Statsministeren var nøktern og klok når han pekte på at 22. juli vil påvirke oss også i 2012, sier Marie Simonsen. Foto: Berit Roald / Scanpix
FOKUSERTE PÅ 22. JULI: - Statsministeren var nøktern og klok når han pekte på at 22. juli vil påvirke oss også i 2012, sier Marie Simonsen. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jens Stoltenberg viet mye tid til 22. juli i sin nyttårstale. Han understreket at vi, fem måneder etter tragedien, fortsatt trenger å vite for å forstå.

- 2012 vil gi nye svar. Først kommer rettssaken mot gjerningsmannen. Deretter skal kommisjonen fortelle sin usminkede og ærlige 22. juli-historie. Det betyr at vi må takle gjensynet med ondskapen. Jeg er trygg på at vi klarer det, sa Stoltenberg.

Marie Simonsen, politisk redaktør i Dagbladet, synes det var riktig av Stoltenberg å ta seg god tid til å snakke om 22. juli.

- Han var nøktern og klok da han pekte på at 22. juli vil påvirke oss også i 2012. Snart kommer rettssaken, og det er ikke helt over ennå, sier Simonsen.

- Overraskende konkret Hun mener Stoltenberg holdt en god tale og at han var tok opp de viktigste hendelsene i året som har gått, også de tingene som ikke dreier seg om terrorangrepet.

- Det var en tale i barnas og ungdommens ånd og Stoltenberg var innom mange av de store hendelsene, i motsetning til kongen som kun forholdt seg til 22. juli, sier hun.

Simonsen synes talen til Stoltenberg var overraskende konkret, blant annet når han snakket om nettet og ytringsansvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer