- Digitale postkasser er et feilspor

Digipost og e-Boks kjemper om å være nordmenns foretrukne digitale postkasse.

DIGITALISERING: «Gammeldags» kommunikasjon ved hjelp av postkasser og oppslag. Foto: Grete Bro.
DIGITALISERING: «Gammeldags» kommunikasjon ved hjelp av postkasser og oppslag. Foto: Grete Bro. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): Fra 2016 skal alle nordmenn kunne motta offentlig post digitalt ved å bruke en digital postkasse. Kampen mellom de to aktørene, Postens «Digipost» og PostNord og Nets? «e-Boks» har allerede startet, skriver Finansavisen i dag.

Skjønt, man kan ha begge to, men offentlig post kan kun leveres til én av dem, og i tillegg har en rekke selskaper inngått eksklusive avtaler med en av aktørene.

- Norge har latt markedskreftene styre, og det vil komme forbrukerne til gode. I det norske markedet er vi den lille, nye aktøren, men ikke glem at vi har gjort akkurat det samme i 14 år i Danmark, sier konsernsjef Henrik Andersen i e-Boks til avisen.

Utfordrer Digipost Med PostNord-eier Strålfors og Nets i ryggen er det ingen junior som har entret markedet. e-Boks har allerede 200.000 brukere i Norge, men Andersen innrømmer at det kommer til å ta tid å nå samme nivå som Danmark der de nå har 4,8 millioner brukere.

Toppene i både Abelia og Helse Vest mener toveis kommunikasjon er standard, og at digitale postkasser allerede er utdatert.

- Kjernespørsmålet når staten skal digitaliseres er: Hvordan kommuniserer man med innbyggerne? sier adm. direktør Håkon Haugli i Abelia til Finansavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.