Digitalt studieopptak

Til våren kan du søke om opptak til høyere utdanning over internett. Heretter slipper du å sitte ved postkassa i sommerferien for å sjekke om du har fått skoleplass eller ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samordna opptak tar i bruk ny teknologi som gir studentene nye, enklere og bedre muligheter til å søke om studieplass. Oppløftende resultater fra et prøveprosjekt i forbindelse med sykepleieropptaket i år viste at 25 prosent av søkerne fylte ut og sendte inn sin søknad over nettet.

Store besparelser

Målsetningen til Samordna opptak er at de oppnår en like bra respons med søknaden til hovedopptak 15. april neste år. 25 prosent utgjør 20 000 søknader, og gir besparelser i lønnskostnader, porto og tidsbruk.

- Vi regner med å effektivisere arbeidstiden vår med 30 prosent når vi kommer på nettet, sier førstekonsulent Henrik Rødsæther i Samordna opptak til Dagbladet: på nettet.

Han understreker likevel at det viktigste er at søkeprosessen blir sikrere, men at det også ligger en økonomisk gevinst i nettprosjektet.

Nye tilbud

Alle som søker om skoleopptak over nettet må først registrere seg. Søkeren får et passord som gir tilgang til tjenesten. Gjennom hele prosessen fram til oppak kan søkeren omprioritere studiestedene eller svare på om de aksepterer studieplassen de blir tilbudt. Søkeren kan også stryke seg fra ventelistene til andre utdannelser. Det foreligger også planer om å tilby andre mindre tjenester, slik som omadressering i forbindelse med flytting.

Bedre sikkerhet

Alle som søker om opptak over nettet får umiddelbart en kvittering på søknaden sin. Skrivefeil på søknaden, noe som ofte er et problem, elimineres også. Den beste nyheten av alle er kanskje at du slipper å sitte ved postkassa i Norge i sommerferien for å svar om du tar plassen du får. Det kan nå gjøres fra hvilken som helst datamaskin, tilknyttet internett, på kloden.

Samordna opptak vil være klar for nettsøknader medio februar neste år.

PÅ NETT:</B> Førstekonsulent Henrik Rødsæther i Samordna opptak tar steget inn i cyberspace med digitalt studieopptak.