Nye bilder av Kim Jong Un

Diktator i full galopp

På en hvit hest rir Nord-Koreas leder gjennom nysnøen i symboltungt fjellandskap. Samtidig kommer han med ny kritikk av sanksjonene mot landet.

SYMBOLTUNGT: Ifølge nyhetsbyrået AP skal hvite hester ha stor symbolverdi for Kim Jong Uns familie. Foto: KCNA/Reuters/NTB Scanpix.
SYMBOLTUNGT: Ifølge nyhetsbyrået AP skal hvite hester ha stor symbolverdi for Kim Jong Uns familie. Foto: KCNA/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du husker det ikoniske bildet av Russlands president Vladimir Putin på hesteryggen med bar overkropp?

Klærne fikk han beholde, men statsleder Kim Jong Un i Nord-Korea valgte også å gå for «sterk-statsleder-på-hest»-vrien da han lot seg avfotografere i en serie nye bilder som det statlige nyhetsbyrået nylig slapp.

Bildene er tatt på ikoniske Mount Paektu, et fjell med stor symbolsk og mytologisk betydning for nordkoreanerne, og Korea-halvøyas høyeste punkt.

De symboltunge blinkskuddene viser hvordan statslederen rir en hvit hest gjennom nysnøen på fjelltoppen.

Skaper framtidstro

Det var det nordkoreanske statsmediet KCNA, som først omtalte Kim Jong Uns besøk på fjelltoppen. I grandiose ordelag beskriver de hendelsen som et stort øyeblikk i historien om den koreanske revolusjonen.

Statslederen var på fjellet sammen med sentralstyret i partiet han leder.

«Etter å ha bevitnet de store øyeblikkene av hans tenking på toppen av Mount Paektu, var alle tjenestemennene som var med ham, overbevist med overstrømmende glede og følelser, om at det vil bli en storslått operasjon som vil undre verden igjen og gjøre framskritt i den koreanske revolusjonen», skildrer KCNA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer