- Diktator-Kim har startet jakten på nye «gledespiker»

Tre år med sørging er over.

SØKER KVINNER: Nord-Koreas diktator Kim Jong-un skal ifølge rapporter være i gang med å saumfare landet etter vakre, unge damer til sin personlige «pleasure squad». Dette til tross for at han er gift med Ri Sol Ju. Akrivbildet viser diktatoren på besøk hos det nordkoreanske luftforsvaret i mars. Foto: REUTERS/KCNA
SØKER KVINNER: Nord-Koreas diktator Kim Jong-un skal ifølge rapporter være i gang med å saumfare landet etter vakre, unge damer til sin personlige «pleasure squad». Dette til tross for at han er gift med Ri Sol Ju. Akrivbildet viser diktatoren på besøk hos det nordkoreanske luftforsvaret i mars. Foto: REUTERS/KCNA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Koreas diktator Kim Jong-un skal være i gang med å rekruttere nye medlemmer til sin personlige «pleasure squad», eller «kippumjo» som det også kalles.

Det er den sørkoreanske avisa The Chosun Ilbo som melder dette.

Disse kvinnene er blitt beskrevet som «gledespiker» av blant andre journalist og forfatter Bradley Martin i boka «Under the Loving Care of the Fatherly Leader: North Korea and the Kim Dynasty» fra 2004, og skal opprinnelig har vært en gruppe på over 2000 kvinner med oppgaven å «glede og underholde» statslederen i Nord-Korea og hans nærmeste medarbeidere.

Selv om de er blitt beskrevet som «gledespiker», er det ikke kjent hvorvidt kvinnene har meldt seg frivillig til dette arbeidet, eller om det er noe de blir tvunget til å gjøre.

Ifølge den sørkoreanske avisa, som i dag er sitert av både Newsweek, Daily Telegraph og Independent, oppløste diktator Kim Jong-un denne gruppa da hans far Kim Jong-il døde i 2011.

- Demonstrerer seksuell makt«Kippumjo» var en tradisjon Kim Jong-un i utgangspunktet ikke hadde mye til overs for. I tillegg stolte han ikke på noen da han tok over makta etter sin far. Kim Jong-un gransket derfor alle sentrale ledd - fra lavt til høyt i administrasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer