SØKER KVINNER: Nord-Koreas diktator Kim Jong-un skal ifølge rapporter være i gang med å saumfare landet etter vakre, unge damer til sin personlige «pleasure squad». Dette til tross for at han er gift med Ri Sol Ju. Akrivbildet viser diktatoren på besøk hos det nordkoreanske luftforsvaret i mars. Foto: REUTERS/KCNA
SØKER KVINNER: Nord-Koreas diktator Kim Jong-un skal ifølge rapporter være i gang med å saumfare landet etter vakre, unge damer til sin personlige «pleasure squad». Dette til tross for at han er gift med Ri Sol Ju. Akrivbildet viser diktatoren på besøk hos det nordkoreanske luftforsvaret i mars. Foto: REUTERS/KCNAVis mer

- Diktator-Kim har startet jakten på nye «gledespiker»

Tre år med sørging er over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nord-Koreas diktator Kim Jong-un skal være i gang med å rekruttere nye medlemmer til sin personlige «pleasure squad», eller «kippumjo» som det også kalles.

Det er den sørkoreanske avisa The Chosun Ilbo som melder dette.

Disse kvinnene er blitt beskrevet som «gledespiker» av blant andre journalist og forfatter Bradley Martin i boka «Under the Loving Care of the Fatherly Leader: North Korea and the Kim Dynasty» fra 2004, og skal opprinnelig har vært en gruppe på over 2000 kvinner med oppgaven å «glede og underholde» statslederen i Nord-Korea og hans nærmeste medarbeidere.

Selv om de er blitt beskrevet som «gledespiker», er det ikke kjent hvorvidt kvinnene har meldt seg frivillig til dette arbeidet, eller om det er noe de blir tvunget til å gjøre.

MANN OG KONE: Her er Kim Jong-un avbildet sammen med sin kone Ri Sol Ju under en flyoppvisning i regi av det nordkoreanske luftforsvaret i 2014. Foto: REUTERS/KCNA
MANN OG KONE: Her er Kim Jong-un avbildet sammen med sin kone Ri Sol Ju under en flyoppvisning i regi av det nordkoreanske luftforsvaret i 2014. Foto: REUTERS/KCNA Vis mer

Ifølge den sørkoreanske avisa, som i dag er sitert av både Newsweek, Daily Telegraph og Independent, oppløste diktator Kim Jong-un denne gruppa da hans far Kim Jong-il døde i 2011.

- Demonstrerer seksuell makt
«Kippumjo» var en tradisjon Kim Jong-un i utgangspunktet ikke hadde mye til overs for. I tillegg stolte han ikke på noen da han tok over makta etter sin far. Kim Jong-un gransket derfor alle sentrale ledd - fra lavt til høyt i administrasjonen.

Men nå som denne sikkerhetssjekken er gjennomført, og den tre år lange obligatoriske sørgeperioden etter farens bortgang er avsluttet, ser det ut til at pipa har fått en annen lyd.

- Dette er blitt praktisert av tre generasjoner med Kim-presidenter. Det er en tradisjon som skal demonstrere presidentens makt over folket, så vel som hans seksuelle makt, sier professor Toshimitsu Shigemura ved Waseda University i Tokyo, til Daily Telegraph.

- Kjenner mange hemmeligheter Gledespikene ble først introdusert av Nord-Koreas grunnlegger Kim Il-sung, som sendte sine tjenestemenn ut på den nordkoreanske landsbygda for å saumfare landet etter de vakreste unge damene.

MEKTIG: Kim Jong-uns totalitære regime har gitt diktatoren enormt med makt, og på offisielle arrangementer framstilles han som usedvanlig populær blant folket. Arkivetbildet viser et besøk hos det nordkoreanske forsvaret i april 2014. Foto: REUTERS/KCNA
MEKTIG: Kim Jong-uns totalitære regime har gitt diktatoren enormt med makt, og på offisielle arrangementer framstilles han som usedvanlig populær blant folket. Arkivetbildet viser et besøk hos det nordkoreanske forsvaret i april 2014. Foto: REUTERS/KCNA Vis mer

Disse ble valgt til å jobbe som dansere og sangerinner. Andre fikk rollen som hushjelp, mens de aller peneste ble elitens konkubiner.

Kvinnene må skrive under på en kontrakt hvor de forplikter seg til å ikke fortelle om det de måtte se eller høre mens de er den del av «Kippumjo». I bytte får de penger og gaver.

- Kvinnene som jobbet for Kim Jong-il kjenner til mange hemmeligheter, og de har nå blitt beordret til å holde munnen lukket, sier professor Shigemura.

Henrettet orkester Det at Kim Jong-un har en kone, ser ikke ut til å være en hindring for diktatoren. Svært lite er kjent om kona Ri Sol Ju, og forholdet mellom de to, utover at han overøser henne i ubegrenset luksus.

Og som i alle andre aspekter av livet sitt, utøver diktatoren sin totalitære makt også overfor sin kone og hennes liv.

Ri Sol Ju var sanger i gruppa Unhasu, et orkester som kombinerte klassiske europeiske instrumenter med klassiske koreanske. I 2013 så dette orkesteret imidlertid ut til å ha blitt oppløst. Grunnen? Ni av orkesterets medlemmer ble henrettet etter ordre fra Kim (forutsetter Pluss-abonnement).

Ingen vet bakgrunnen for henrettelsene, men de heftigste ryktene forteller at det verserer en pornofilm der Ri deltar sammen med andre medlemmer av Unhasu. Det skal ha blitt for drøy kost for Kim.