Diktator-Kim løslater amerikaner fra fengsel, og bjeffer mot sør

Nord-Korea lover «uforutsigbare tiltak av hevn» mot Sør-Korea etter skuddveksling.

LOVER Å VÆRE UFORUTSIGBAR:  Kim Jong-Un, Nord-Koreas ubestridte leder, følger med. Bildet er tatt søndag i forrige uke, da den andre skuddvekslingen mellom de to landene i oktober fant sted. . Foto: NTB Scanpix
LOVER Å VÆRE UFORUTSIGBAR: Kim Jong-Un, Nord-Koreas ubestridte leder, følger med. Bildet er tatt søndag i forrige uke, da den andre skuddvekslingen mellom de to landene i oktober fant sted. . Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nord-Korea lovet å «adoptere uforutsigbare tiltak av hevn» etter skuddvekslingen mellom de to koreaske landene søndag.

Dette har flere sørkoreanske medier meldt i dag, tirsdag, skriver det Washington-baserte abonnementsnettstedet NK News, som følger utviklingen i Nord-Korea tett.

I advarselen fremgår det at Nord-Korea vil fortsette med patruljer a lá den som framprovoserte søndagens skuddveksling.

Sør-Korea: «Begrunnede tiltak» Sør-Korea svarte på den nordkoreanske meldingen ved å si de hadde tatt «begrunnede tiltak» som svar på Nord-Koreas brudd på den militære avgrensningslinja, en demilitarisert sone som skiller de to landene, og kaller handlingene fra nord for  «provoserende».

Soldater fra Nord-Korea og Sør-Korea skjøt søndag for andre gang på en måned mot hverandre ved den tungt bevoktede grensa. Ifølge meldingen skjøt en sørkoreansk grensepatrulje varselskudd mot en nordkoreansk patrulje, som svarte.

USA har oppfordret Nord-Korea til å avstå fra handlinger som kan føre til at konflikten mellom de to landene på den koreanske halvøya, eskalerer.

Løslot fange Samtidig som Nord-Korea bjeffer mot sør, løslater de en amerikansk fange. Tirsdag meldte Det hvite hus at en amerikansk turist, Jeffrey Fowle, har blitt løslatt og skal nå være på vei ut av landet og hjem til familien sin.

Det hvite hus kaller vedtaket om løslatelsen for «positivt», og understreket samtidig at USA vil fortsette å fokusere på ytterligere to amerikanske fanger som sitter fengslet i Nord-Korea, skriver Reuters.

56 år gamle Fowle ble arrestert i mai for å ha etterlatt en bibel på en klubb for utenlandske sjømenn i byen Chonjing.

LØSLATT:  Jeffrey Fowle Foto:  PHOTO/THE CI
LØSLATT: Jeffrey Fowle Foto: PHOTO/THE CI Vis mer