Diktator Kim sjokkerer med usensurert selvironi

Og det er faktisk en oppsiktsvekkende nyhet.

KJEDELIG FYR?: I et møte med fem år gamle foreldreløse Ri, skal Nord-Koreas diktator Kim Jong-un ha antydet at han er en kjedelig fyr. Det står i diktaturets største avis, noe som nesten er ubegripelig for ekspertene. Bildet er fra et barnehjemsbesøk i den samme perioden. Om lille Ri er på bildet fremgår ikke. Foto: REUTERS/KCNA/NTB SCANPIX
KJEDELIG FYR?: I et møte med fem år gamle foreldreløse Ri, skal Nord-Koreas diktator Kim Jong-un ha antydet at han er en kjedelig fyr. Det står i diktaturets største avis, noe som nesten er ubegripelig for ekspertene. Bildet er fra et barnehjemsbesøk i den samme perioden. Om lille Ri er på bildet fremgår ikke. Foto: REUTERS/KCNA/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Koreas diktator Kim Jong-un har unnagjort en av sine mest offentlige måneder siden han overtok makten i desember 2011. I juli viste han seg offentlig hele 25 ganger, mer enn noen annen måned siden juli i fjor.

Han startet juli med å sjokkere ekspertene under 20-års-minnemarkeringen over bestefaren og landets «evige president» Kim Il-sungs død. Med en oppvisning av de sjeldne, og i nordkoreansk diktatormålestokk en nærmest uhørt sårbarhet, kom Kim haltende inn på scenen mens TV-bildene ble kringkastet til alle i landet som har tilgang på en TV.

Nytt sjokk i august Kim startet august med å sende nye sjokkbølger mot de som følger landet tett.

I Nord-Koreas største avis, Rodong Sinmun, beskrives møtet mellom diktatoren og en liten foreldreløs gutt på et barnehjem eller sykehus i Pyongyang. Alle mediene i Nord-Korea er statskontrollerte, og følger utelukkende diktaturets offisielle linje. Nettopp derfor har beskrivelsen av møtet mellom Kim Jong-un og fem år gamle Ri Myong-bok ført til hakeslepp blant ekspertene.

Kim skal ha spurt femåringen hva han drev med før han kom, hvorpå gutten svarte at han bare så på TV. Da diktatoren spurte hva gutten så på TV, svarte Ri «Jeg så deg, kjære leder».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer