DIGGER ERIC CLAPTON: Storebroren til Kim Jong-un, Kim Jong-chol, er kjent for å være fan av rockemusikeren Eric Clapton. Her er han fotografert på Clapton-konsert i Singapor i 2011. Denne uka ble han filmet to kvelder på rad under Claptons show i Royal Albert Hall i London. Fotomonmtasje: Xinhua/Sipa USA/AFP/NTB Scanpix
DIGGER ERIC CLAPTON: Storebroren til Kim Jong-un, Kim Jong-chol, er kjent for å være fan av rockemusikeren Eric Clapton. Her er han fotografert på Clapton-konsert i Singapor i 2011. Denne uka ble han filmet to kvelder på rad under Claptons show i Royal Albert Hall i London. Fotomonmtasje: Xinhua/Sipa USA/AFP/NTB ScanpixVis mer

Diktator-Kims bror er blodfan: Dukket opp på Clapton-konsert i London, to kvelder på rad

Er tidligere observert på konserter andre steder i verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den eldre broren til Nord-Koreas mektige leder Kim Jong-un, Kim Jong-chol, er kjent for å være en lidenskapelig Eric Clapton-fan.

Denne uka har to ulike videoer, som viser at diktatorbroren var på Claptons show i Royal Albert Hall i London både onsdag og torsdag, nådd offentligheten, skriver BBC.

Også tidligere er Kim Jong-chol blitt observert på Clapton-konsert, som på bildet øverst i denne saken hvor storebroren til Nord-Koreas mektige og brutale enehersker er avbildet på rockegitaristens konsert i Singapor 14. februar 2011.

Mørke solbriller Ifølge The Guardian ble Kim Jong-chol filmet av et japansk tv-team da han ankom konserten i den britiske hovedstaden.

Han hadde på seg skinnjakke og mørke solbriller og var flankert av eldre, dresskledte menn som hevdes å være nord-koreanske tjenestemenn.

Tv-kanalen TBS har bilder som viser 33-åringen applaudere Clapton i folkemengden, før han forlater konsertlokalet.

- Hvordan var konserten? spurte TBS-reporteren.

Kim forblir taus, mens en av de dresskledte mennene i hans følge legger ei hand over kameralinsa.

Bekrefter Sør-koreanske diplomater i London bekrefter at det var Kim Jong-chol som dukket opp på Clapton-konsertene i London denne uka.

Ifølge diplomatene fikk han mye hjelp fra den nord-koreanske ambassaden i London, som skal ha organisert transporten til og fra Royal Albert Hall.

Kim Jong-chol skal imidlertid ha bodd på Chelsea Harbour Hotel istedenfor på ambassaden i Ealing.

33-åringen er, ifølge Wikipedia, den mellomste sønnen til Kim Jong-il som døde i 2011. Hans eldre bror er Kim Jong-nam. Hans yngre bror er Kim Jong-un, nåværende diktator i Nord-Korea.

Lav profil Det finnes svært få bilder av Kim Jong-chol, og det er lite man vet om ham bortsett fra at han ble sendt til Sveits for å gå på kostskole.

Kim Jong-chol har tidligere jobbet i ulike departementer i Nord-korea, men har holdt en lav profil under lillebror Kim Jong-uns styre.

Offisielt framstår Nord-Korea svært nasjonalistisk og selvopptatt, men landets ledende borgere er kjent for å ha sansen for utenlandsk kultur.

Selveste Kim Jong-il var viden kjent for sin kjærlighet for utenlandsk mat og amerikansk filmindustri. Hans yngste sønn er en svoren basketball-fan og har flere ganger møtt NBA-stjerna Dennis Rodman.

I 2008 skal Nord-Korea ha invitert Eric Clapton til å spille i det lukkede landet.

POPULÆR: Eric Clapton på Norwegian Wood i 2011. Foto: Jacques Hvistendahl
POPULÆR: Eric Clapton på Norwegian Wood i 2011. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer