Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Nordkoreansk avhopper forteller:

Diktator-Kims norske lakseeventyr

Tross fordømmelse og strenge sanksjoner har norske aktører hjulpet Nord-Korea med å bygge en lukrativ oppdrettsnæring og solgt utstyr som smartklokker og mobiltelefoner.

GLA´ LAKS: Nord-Koreas leder Kim Jong-un smilte fra øre til øre da han i mai 2015 besøkte oppdrettsanlegget Sokmak. Anlegget drives av den koreanske folkearmeens avdeling 810 og driver oppdrett på atlanterhavslaks. Foto: NTB Scanpix / Reuters / KCNA
GLA´ LAKS: Nord-Koreas leder Kim Jong-un smilte fra øre til øre da han i mai 2015 besøkte oppdrettsanlegget Sokmak. Anlegget drives av den koreanske folkearmeens avdeling 810 og driver oppdrett på atlanterhavslaks. Foto: NTB Scanpix / Reuters / KCNA Vis mer

​​Deler av historien om hvordan levende norsk lakserogn fra Kyrksæterøra i Trøndelag endte opp i Nord-Korea har vært kjent tidligere, og er blitt fortalt av VG og TV 2.

Dette er historien om Kim-dynastiets norske lakseeventyr fortalt av en som var høyt betrodd og på innsiden av regimet. Heldigvis for ham ble innsatsen med å realisere Kims ambisjoner belønnet med forfremmelse.

Siden de første kassene med befruktede lakseegg gikk fra Norge til Nord-Korea, har regimet tjent millioner på en sjømateksport som har opplevd eksponentiell vekst de seneste årene. Det er en virksomhet som er styrt og eid av landets mektige militære. I tillegg har regimet nytt godt av det som ser ut til å være norsk eksport av datautstyr, mobiltelefoner og smartklokker.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?