Diktator-Kims nye våpen: Musikk

Understreket viktigheten av instrumenter i forsvaret.

PRIVATKONSERT:  Under inspeksjonen fikk diktatoren Kim Jong-Un (nummer fire fra venstre) overvære en framføring på et piano laget av Den koreanske folkearmeen.  Foto: REUTERS/KCNA
PRIVATKONSERT: Under inspeksjonen fikk diktatoren Kim Jong-Un (nummer fire fra venstre) overvære en framføring på et piano laget av Den koreanske folkearmeen. Foto: REUTERS/KCNA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Korea-diktatoren tok en pause fra ordkrigen med USA og Sør-Korea da han nylig inspiserte militærstyrkenes instrumenter, melder nyhetsbyrået Reuters.

Uavhengige observatører anslår at de Nord-Koreanske styrkene teller rundt 1,2 millioner mann. I så fall er det rundt verdens fjerde største hær.

Krabbefiske Under inspeksjonen understreket diktator Kim Jong-Un viktigheten av kvalitetsinstrumenter slik at styrkene «kan ha dager fylt med militant optimisme og glede under tjenestegjøringen».

Det er det statlige nyhetsbyrået KCNA som er kilden til hendelsen.

Reuters skriver at hæren for det meste holder på med krabbefisking og produksjon. Øvelser er for kostbart for det lutfattige landet.

Diktatoren skal under samme oppdrag også ha kommet med stil-tips til elever ved landets fremste militærskole.

I farens fotspor Dermed følger han opp tradisjonen satt av hans far, King Jong-il, som kom med råd til både fabrikkarbeidere, bønder og menn i hæren. Likevel har den ferske diktatoren et stykke igjen for å nå opp til farens bragder. Jong-il skal angivelig ha funnet opp det banjo-liknende instrumentet oungum som skal ha blitt en stor hit i Nord-Korea.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer