Diktator Kims ukjente søster er blitt en av Nord-Koreas mektigste

Kim Yeo-jong er blitt forfremmet.

I BRORENS SKYGGE: På dette bildet fra desember 2011 går søsteren Kim Yeo-jong bak storebroren Kim Jong-un under sørgeseremonien for faren i Kumsusan Memorial Palace i Pyongyang, Nord-Korea. Foto: AP / NTB Scanpix
I BRORENS SKYGGE: På dette bildet fra desember 2011 går søsteren Kim Yeo-jong bak storebroren Kim Jong-un under sørgeseremonien for faren i Kumsusan Memorial Palace i Pyongyang, Nord-Korea. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Alt tyder nå på at Nord-Koreas diktator Kim Jong-un er kommet enda lenger i arbeidet med å håndplukke dem som skal være hans fortrolige støttespillere.

Det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA kunne torsdag fortelle at Kim Jong-un, hans kone Ri Sol-ju og søsteren Kim Yeo-jong (27) var til stede på samme arrangement. En oppsiktsvekkende detalj i den offisielle nyhetsmeldingen var at Kim Yeo-jongs navn ble lest opp før navnet til en høytstående tjenestemann, Ri Jae-il. Ri regnes som Nord-Koreas øverste propagandasjef.

Kims kvinner Tidligere har det vært slik at navnet på Kims søster er blitt lest opp i etterkant. Endringen av rekkefølgen regnes derfor som et sikkert tegn på at hun er blitt forfremmet, skriver den sørkoranske avisa Chosun Ilbo.

Det faktum at Kim Jong-uns kone ble omtalt som kamerat i stedet for kone, tyder også på at hun har fått en sentral posisjon i partiet.

Kim Yeo-jong er ett av tre barn som avdøde Kim Jong-il fikk med sin tredje kone Ko Yong-hui. De første opplysningene om at Kim Jong-uns lillesøster ble betrodd politiske verv går tilbake til 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer