Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Diktatoren falt

Ustødig Fidel Castro i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Selv om mange skulle ønske at Castro (78) også falt fra makta på Cuba, dreier det seg denne gangen om ustøhet.

Brakk et bein

Det var etter en tale foran 30 000 mennesker i Santa Clara på øya Castro skulle gå ned fra scenen og falt. Ifølge AP snublet han etter at han var ferdig med å gå ned trappetrinnene fra scenen.

Castro falt så lang han var på bakken, med høyresida først. Både kneet og hofta fikk seg en trøkk, deretter albuen og armen.

Bare minutter etter fallet snakket han live på statlig tv. Da sa han til øyboerne som han holder i et jerngrep at han trodde kneet var brukket og «kanskje en arm, men jeg er hel fortsatt.»

Fallet gikk live på TV, og var nok ydmykende for Cubas mektige mann. Han ble raskt plukket opp av livvaktene etter fallet, og ble plassert i en stol. Vel oppe ba han om en mikrofon, ba om unnskyldning for å ha falt, og flere i publikum brøt ut i tårer.

- Ved god helse

Reuters melder at han hadde rett i sin diagnose. Han har fått et brudd i kneet, og den venstre armen har fått en brist.

USTØ, GAMMEL MANN: Fidel Castros helse er ikke like god lenger. I dag falt 78-åringen foran 30 000 tilskuere. Foto: AP
USTØ, GAMMEL MANN: Fidel Castros helse er ikke like god lenger. I dag falt 78-åringen foran 30 000 tilskuere. Foto: AP Vis mer

- Hans generelle helse er god, og humøret er utmerket, heter det i en kort uttalelse fra myndighetene.

Reuters skriver at Fidel har hatt problemer med gangen i det siste, og nå spekuleres det i hvor lenge den gamle mannen kan sitte ved makta i det kommunistiske landet.

Castro tok makta etter revolusjonen i 1959. Siden den gang har hans politiske motstandere ventet på den dagen han ikke er i stand til å styre landet lenger.

I 2001 besvimte Castro under en tale han holdt i stekende sol. Etter dette bekreftet Castro at han ser på sin yngre bror Raul som nummer to i hierarkiet, og hans etterfølger. I dag leder Raul hæren på Cuba. Han er fire år yngre enn broren.

MÅTTE HJELPES OPP:</B> Et beinbrudd i kneet og brist i en arm var resultatet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media