Kim Yo-jong

Diktatoren overrasker: Kim Jong-un sender mektig lillesøster til OL

Kim Yo-jong reiser til OL i Pyeongchang, og er den første fra den regjerende Kim-familien til å besøke Sør-Korea.

SØSTER: Diktator Kim Jong-un (34) sender lillesøstera Kim Yo-jong til vinter-OL i Pyengchang i Sør-Korea.Foto: REUTERS/Damir Sagolj/NTB Scanpix
SØSTER: Diktator Kim Jong-un (34) sender lillesøstera Kim Yo-jong til vinter-OL i Pyengchang i Sør-Korea.Foto: REUTERS/Damir Sagolj/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bilder fra sentralstasjonen i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang fra i dag tidlig viser Kim Jong-uns mektige lillesøster Kim Yo-jong smilende på togstasjonen.

30-åringens opptreden fikk sørkoreanske medier til å spekulere kraftig om hun dermed kommer til å dukke opp under de olympiske vinterleker i Pyeongchang i nabolandet i sør.

Timer etterpå bekrefter sørkoreanske myndigheter at Kim Jong-ils yngste datter faktisk kommer til å være til stede under vinterlekene, med åpningsseremoni på fredag.

Kommer med delegasjon

Kim Yo-jong kommer i følge med Nord-Koreas høydelegasjon på 22 personer, som ledes av landets seremonielle leder Kom Yong-nam.

Delegasjonen besøker Sør-Korea i tre dager fra fredag, skriver nyhetsbyrået Yonhap.

Washington Post skriver at sørkoreanske myndigheter vil se på besøket som et seriøst forsøk fra Kim-regimet på forbedre forholdet mellom nord og sør.

​Nord-Koreas OL-deltakelse er svært kontroversiell, spesielt etter den økende aktiviteten til landets atomprogram og stadig flere oppskytinger.

Nord-Koreas diktator Kim Jong-un og USAs president Donald Trump har vært i ordkrig det siste halve året, og i går ble det for øvrig kjent at Trump sender dattera Ivanka til OL i Pyeongchang for å lede USAs delegasjon under avslutningsseremonien 25. februar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer