Diktatorsønnens groteske bilpark på tvangssalg

Mens befolkningen lider, har Teodorin Nguema Obiang og hans familie levd i avsindig luksus. Nå drar Sveits inn hundrevis av millioner fra ham.

STRAFFES: Mens diktator-familien har kunnet holde på som de vil i hjemlandet Ekvatorial-Guinea, har nå diktatorsønn Teodoro Nguema Obiang blitt straffet i både Frankrike og Sveits. Foto: Jerome Leroy / AFP / NTB Scanpix
STRAFFES: Mens diktator-familien har kunnet holde på som de vil i hjemlandet Ekvatorial-Guinea, har nå diktatorsønn Teodoro Nguema Obiang blitt straffet i både Frankrike og Sveits. Foto: Jerome Leroy / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ekvatorial-Guinea er kjent som en oljerik miniputtstat i Vest-Afrika. Lite av denne rikdommen har tilfalt de drøyt 800 000 innbyggerne i landet.

I stedet er det en av Afrikas grusomste diktatorer, Teodoro Obiang Nguema, som har beriket seg selv og sin familie på grotesk vis.

En av dem det har drysset mest på er diktatorsønn og visepresident Teodorin Nguema Obiang (51).

Avsindig luksus

Men selv om han og familien tilsynelatende kan ha levd uten å ofre sitt eget folk en tanke mens de selv har kunnet leve herrens glade dager i hjemlandet uten fare for å bli tatt, fikk diktatorsønnen svi i en fransk domstol i 2017.

Han ble da dømt til tre års betinget fengsel for blant annet underslag og korrupsjon, penger han skal ha kjøpt eiendom i Frankrike med.

På samme tid rullet også sveitsiske myndigheter opp en korrupsjonssak mot Obiang. De har nå henlagt straffesaken og ikke tatt ut tiltale mot ham.

Likevel har sveitsiske myndigheter besluttet å beholde deler av Obiangs bilpark, som består av en rekke avsindige luksusbiler.

200 millioner

I henhold til sveitsisk straffeprosess kan påtalemyndigheter henlegge hvitsnippkriminalitet dersom en siktet tilbyr kompensasjon og bøter for seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer