Saudi Arabia i spissen for Qatar-ultimatum:

Diktatur-krangel i Gulfen: Beskylder hverandre for å være udemokratiske og støtte terror

Den verste diplomatiske krisa i Gulfen på mange tiår.

FUTURISTISK: De to tennislegendene Rafael Nadal (t.v) og Roger Federer varmet opp før en oppvisningskamp i Qatars hovedstad Doha, i 2011. I 2022 skal fotball-VM arrangeres her. Foto: Qatar Tennis Federation / Reuters / Scanpix
FUTURISTISK: De to tennislegendene Rafael Nadal (t.v) og Roger Federer varmet opp før en oppvisningskamp i Qatars hovedstad Doha, i 2011. I 2022 skal fotball-VM arrangeres her. Foto: Qatar Tennis Federation / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Steng Al Jazeera!»

Det er bare ett av 13-punkts ultimatumet som Saudi Arabia, De forente arabiske Emiratene, Egypt og Bahrain har gitt til det lille, men søkkrike landet Qatar.

Som om det ikke er kaotisk nok fra før: Nå pågår den verste diplomatiske krisa i Gulfen på flere tiår.

- Truer vår åpenhet

Grunnen er at Saudi Arabia, De forente arabiske Emiratene, Egypt og Bahrain mener at Qatar har finansiert terror i Midtøsten i tiår. 5. juni startet de en blokade mot Qatar, der de diplomatiske forbindelsene ble brutt, i tillegg til all trafikk via land, sjø og luft.

Her er noen av de 13 kravene, som skal innfris i løpet av ti dager;

Steng Al JazeeraMye mindre forbindelser med IranSteng en tyrkisk base i landetKutt kontakt med Det muslimske brorskapet, Hezbollah, Hamas.

- Denne listen bekrefter hva Qatar har sagt fra starten: Den ulovlige blokaden har ikke noe med å bekjempe terrorisme å gjøre. Dette handler om Qatars uavhengighet, sier sjeik Saif al-Thani, ifølge Reuters.

Al-Thani tilføyer: «Vi er små, men vi har integritet. Hovedmotivet er å kritisere mediekanalen vår, Al Jazeera, og vår åpenhet», melder The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer