JUKS: 32-åringen diktet opp cp-skade for å svindle til seg fem millioner kroner. Foto: Niklas Henrikczon/Expressen
JUKS: 32-åringen diktet opp cp-skade for å svindle til seg fem millioner kroner. Foto: Niklas Henrikczon/ExpressenVis mer

Diktet opp hjerneskade - svindlet til seg fem millioner

Fikk tre års fengsel for cerebral parese-svindel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den 32 år gamle mannen som har irakisk statsborgerskap er dømt til tre års fengsel for grovt bedrageri. Mannen svindlet til seg rundt fem millioner svenske kroner fra Halmstad kommune etter å ha diktet opp en cp-skade. 32-åringe vil bli utvist etter at fengselsdommen er sonet. Også to medsammensvorne fikk fengselsstraff, skriver svenske Expressen.

Drevet av venn Svindelen skal ha pågått fra sensommeren 2007 til mars i år. Pengene mannen fikk utbetalt, gikk til å betale et firma som skulle hjelpe den cp-skadde mannen i hverdagen. Han skulle få 87 timer assistanse i uken. Firmaet var drevet av en 42 år gammel bekjent av mannen, som senere ansatte flere assistenter. Den svenske Försäkringskassan gjorde flere forsøk på å oppsøke mannen, men uten hell. Det resulterte i at utbetalingene ble stoppet, og mannen ble anmeldt til politiet.

Det skulle senere vise seg at mannens påståtte funksjonshemming ikke stemte. Private bilder viste at mannen overhode ikke var bundet til rullestol. Politiet filmet også mannen som tilsynelatende levde et høyst normalt liv. Ett av opptakene viser ham på en bordtennisturnering.

Deportert I alt åtte personer sto i går tiltalt i Halmstad Tingsrätt for å ha deltatt i bedragerisaken. Den 32 år gamle mannen som har irakisk statsborgerskap ble i dag dømt til tre års fengsel for grovt bedrageri. Han vil senere bli sendt ut av landet som følger av forbrytelsen. Hans 42 år gamle kammerat som drev firmaet, fikk to år og seks måneders fengsel. Også en 54 år gammel som er mann pekt ut som hjernen bak det hele, fikk ett år og ni måneders fengsel. De øvrige fem tiltalte fikk dagsbøter vilkårlige dommer.