Diktet opp medforfattere

Jon Sudbø førte opp tidligere tannlegekolleger som medforfattere av en artikkel i et ledende krefttidsskrift i fjor. Men tannlegene deltok aldri i forskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tannlegene Christian Nyhus, Stig Heistein og Roy Samuelsson samt hans kone, tannpleier Margaretha Samuelsson, er alle ført opp som medforfattere på en stor vitenskapelig artikkel av Jon Sudbø. Artikkelen ble publisert i tidsskriftet Journal of Clinical Oncology, en velrenommert publikasjon for kreftforskere og kreftleger.

Ikke lest rapporten

Problemet er at ingen av de tidligere tannlegekollegene har hatt noe med Jon Sudbøs forskningsartikkel å gjøre. De har ikke en gang lest rapporten som er levert i deres navn.

Ingen av dem ønsker å la seg fotografere i forbindelse med denne saken.

-  Sudbø har satt mitt navn på artikkelen uten mitt vitende. Onsdag denne uka ble jeg først klar over at jeg står som medforfatter, sier Roy Samuelsson som nå arbeider på et annet tannlegekontor i Oslo sammen med kona Margaretha og kollegene Heistein og Nyhus.

Dagbladet kontaktet også tannlege Christian Nyhus i går, leste opp tittelen på artikkelen og spurte om han kjenner til den.

-  Skulle jeg det, repliserte Nyhus.

-  Ja, du står oppført som medforfatter av den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer