SVINDLET: En «erfaren» svindler skulle kjøpe to kondomer av Beathe Grøgård, men stakk av med 500 kroner. - Han snakket meg trill rundt, sier hun, som nå vil advare andre butikkansatte. Foto: Privat
SVINDLET: En «erfaren» svindler skulle kjøpe to kondomer av Beathe Grøgård, men stakk av med 500 kroner. - Han snakket meg trill rundt, sier hun, som nå vil advare andre butikkansatte. Foto: PrivatVis mer

«Dildodama» svindlet av erfaren vekslemann

- Han snakket meg trill rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Daglig leder ved butikken Dildodama i Askim, Beathe Grøgård, ble onsdag svindlet for 500 kroner av en mann som hevdet han skulle veksle penger.

Hun sier det virket som om mannen, som først kjøpte to kondomer til tjue kroner, visste hva han gjorde - og at det tydelig ikke var første gang han lurte en butikkansatt.

- Han skulle kjøpe to kondomer for tjue kroner per stykk, og betalte med en 500-lapp. Da han fikk sine vekslepenger dro han opp massevis av penger, og ville begynne å veksle dem med meg, sier hun til Dagbladet.

- Snakket meg trill rundt Grøgård, som er daglig leder og innehaver av butikken, sier at hun ble forvirret av mannen, som snakket svært dårlig norsk.

- Jeg sa jeg ikke hadde nok vekslepenger, men så begynte han å ta penger ut av hånda mi mens han snakket meg trill rundt, sier hun.

Det var NRK Østfold som først omtalte saken.

Grøgård forteller at hun forsøkte å stanse mannen, som etterhvert forsvant ut av butikken med altfor mye vekslepenger.

- Jeg sa «nå må jeg få tilbake pengene», men han begynte å gå da han skjønte at jeg forsto hva han gjorde. Jeg ropte, men han løp av gårde, sier hun.

- Begynte å bli guffent Hun forteller at hun vil advare andre butikkeiere i området mot mannen, som hun mener visste hva han gjorde - og på grunn av store mengder kontanter muligens hadde gjort det samme andre steder. Selv var Grøgård aleine på jobb.

- Mot slutten begynte det å bli veldig guffent. Jeg jobbet alene, og skjønte fort at jeg ble lurt - og det var en ekkel følelse. Jeg telte kassa, og ringte politiet, sier hun.

- Setter opp overvåkningskamera Nå skal butikken rustes med overvåkningskameraer.

- Vi har ikke hatt det, men det blir satt opp nå. Vi har en del tilfeller av stjeling, av alt fra vibratorer, dildoer og annet sexleketøy. De snapper det med seg, sier hun.

- Nå blir det gjort tiltak, avslutter hun.

BLE LURT PÅ JOBB: «Dildodama»-innehaver Beathe Grøgård ble svindlet av en mann som hevdet han skulle veksle penger av henne. - Han begynte å ta penger ut av hånda mi mens han snakket meg trill rundt, sier hun til Dagbladet. Foto: Privat
BLE LURT PÅ JOBB: «Dildodama»-innehaver Beathe Grøgård ble svindlet av en mann som hevdet han skulle veksle penger av henne. - Han begynte å ta penger ut av hånda mi mens han snakket meg trill rundt, sier hun til Dagbladet. Foto: Privat Vis mer