Dilemmaene står i kø: Det store landet er blitt ensommere etter brexit

Polen må finne sin egen vei etter britenes nei til EU.

Ei framtid for Polen: I Polen spiller den katolske kirken fortsatt en viktig politisk rolle for menneskers valg. Her fra Den helligste Frelsers kirke i sentrum av Warszawa.  Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet
Ei framtid for Polen: I Polen spiller den katolske kirken fortsatt en viktig politisk rolle for menneskers valg. Her fra Den helligste Frelsers kirke i sentrum av Warszawa.  Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

WARSZAWA:

Dilemmaene står i kø for Polen etter at britene bestemte seg for å melde seg ut av EU. På den ene siden betyr Brexit at Polen mister sin framste allierte i EU-systemet. Et Storbritannia fortsatt inne i EU ville delt Polens visjon om et mindre byråkratisk EU der regjeringene skulle ha større selvbestemmelse. Men på den andre siden så betyr Brexit at det nettopp er disse ideene som vil vinne fram, selv uten Storbritannia. For skriften som står på veggen for hele EU etter britenes nei er at mange i Europa mener at føderaliseringen har gått for langt.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer