<strong>Ei framtid for Polen:</strong>&nbsp;<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">I Polen spiller den katolske kirken fortsatt en viktig politisk rolle for menneskers valg. Her fra Den helligste Frelsers kirke i sentrum av Warszawa. &nbsp;Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet</span>
Ei framtid for Polen: I Polen spiller den katolske kirken fortsatt en viktig politisk rolle for menneskers valg. Her fra Den helligste Frelsers kirke i sentrum av Warszawa.  Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet Vis mer

Dilemmaene står i kø: Det store landet er blitt ensommere etter brexit

Polen må finne sin egen vei etter britenes nei til EU.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WARSZAWA:

Dilemmaene står i kø for Polen etter at britene bestemte seg for å melde seg ut av EU. På den ene siden betyr Brexit at Polen mister sin framste allierte i EU-systemet. Et Storbritannia fortsatt inne i EU ville delt Polens visjon om et mindre byråkratisk EU der regjeringene skulle ha større selvbestemmelse. Men på den andre siden så betyr Brexit at det nettopp er disse ideene som vil vinne fram, selv uten Storbritannia. For skriften som står på veggen for hele EU etter britenes nei er at mange i Europa mener at føderaliseringen har gått for langt.

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer