Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dima var verd 50 kroner

MURMANSK (Dagbladet): Matros Dima Staroseltsev, mannskap ombord på Kursk, er verdt i underkant av 50 kroner. Moskva-avisa Komsomolskaja Pravda skriver idag at en offiser har solgt lista over de 118 sjømennene på bunnen av Barentshavet for litt over 5 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske myndigheter har gjort alt de har kunnet for å holde lista over mennene ombord på den havarerte ubåten hemmelig. Derfor er det enda et prestisjenederlag for russiske myndigheter, at lista over de omkomne er solgt for småpenger av det avisa skriver er en høyere offiser.

Russiske aviser fortsetter idag kritikken mot regjeringen og marinen for måten de har behandlet Kursk-katastrofen på. For første gang møter president Vladimir Putin motgang fra offentligheten i en stor sak. Avisene kritiserer at han fortsetter ferien i svartehavsparadiset Sotchi, mens en hel nasjon følger dramaet i Barentshavet fra minutt til minutt.

De øverste admiralene i den russiske marinen sier det fortsatt kan være luft igjen i Kursk i en ukes tid. Men båtens konstryktør har tidligere sagt at lufta i båten vil være borte seinest i løpet av dagen idag. I Murmansk tror de færreste at noen lenger er i live ombord på Kursk.