- Din mann hadde et forhold til min søster. Hun tok livet sitt

Marie Madeleine nekter «hensynsløs atferd» mot NSB-konduktør. Innrømmer alt annet.

PÅ HVER SIN SIDE:  Aktor, politiadvokat Kristine Olsen, og forsvareren, advokat Sigmund Øien, under første dag av rettssaken mot bedrageritiltalte Marie Madeleine Larsen. Etter en dom for ti år, sto hun fram som «Skandinavias frekkeste kvinne». FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
PÅ HVER SIN SIDE: Aktor, politiadvokat Kristine Olsen, og forsvareren, advokat Sigmund Øien, under første dag av rettssaken mot bedrageritiltalte Marie Madeleine Larsen. Etter en dom for ti år, sto hun fram som «Skandinavias frekkeste kvinne». FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det groveste avsnittet om «hensynsløs atferd» (straffelovens paragraf 390) var det eneste bedrageritiltalte Marie Madeleine Larsen (54) ikke sa seg skyldig i da tiltalen på 21 punkter ble lagt fram i Oslo tingrett i dag.

Den opprinnelige tiltalen ble utvidet like før rettssaken.

Hun nekter for å ha satt ut utroskapsrykter mot en NSB-konduktør fra Sarpsborg, som skulle ha forårsaket at hennes søster begikk selvmord.

Ryktene gikk så langt at en statskirkeprest i Lambertseter menighet i Oslo sendte et skarpt brev til konduktøren og ville ha han til samtaleterapi. Og det til tross for at konduktøren tilhører en helt annen menighet - Jehovas Vitner.

Berget jobb og ekteskap I retten fortalte konduktøren i 50-årene at møtet med tiltalte - da under navnet Mia Larsson - hadde ført til store belastninger både privat og i arbeidslivet. Han berget både jobb og ekteskap takket være lange, gode forhold både til kona og NSB.

Han var på jobb i desember 2010 da «Mia Larsson» dukket opp første gang.

- Hun presenterte seg første gang jeg møtte henne på toget mellom Oslo og Gøteborg som tidligere konduktør, utdannet i Drammen året før meg. Og hun visste navnet på mange av kollegene mine. Slikt skaper jo en form for tillit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer