Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Din rottekjeft!

Nokas-dømte Lars-Erik Andersen til advokat Morten Furuholmen i Gulating lagmannsrett. Dommeren grep inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Det kom til et intenst munnhoggeri mellom Andersen og Schumanns forsvarer. Dommer Daniel Lunde måtte gripe inn og stoppe krangelen.

Kjeftingen toppet seg da Lars-Erik Andersen kalte forsvarer Morten Furuholmen for «rottekjeft».

Andersen sa at han i utgangspunktet ikke ville svare på spørsmål fra Furuholmen. Men advokaten insisterte på å få stille spørsmål, og Andersen var likevel ikke helt taus. Andersen reagerte sterkt på at Schumanns forsvarer i mediene kalte ham ubalansert etter forklaringen i lagmannsretten onsdag, der Andersen skjelte ut Schumann og beskrev ham som Klunglands drapsmann.

- Du har sykeliggjort meg, klaget Andersen.

- Føler du at jeg har krenket deg? spurte Furuholmen.

- Du har sagt at jeg er syk i hodet, sa Andersen.

- Drittsekker, begge to

Furuholmen kom inn på Andersens karakteristikk av Schumann som en paranoid drittsekk og et nervevrak.

image: - Din rottekjeft!

- Dere har altså en felles betegnelse, drittsekk begge to? repliserte advokaten.

- Nåja, jeg kan vel være litt paranoid i rus jeg også, svarte Andersen.

Furuholmen påpekte at Andersen ikke har beskrevet Schumanns personlighet i politiavhør. 

Så ble det ny runde om Andersens soning på Ila, og forholdet til en medinnsatt som har en advokat fra Furholmens kontor. Ifølge Andersen har denne advokaten beskrevet Andersen som en dårlig person som det har raknet for. Furuholmen sa han ikke kjente til noe slikt.

- Du er også en advokat som folk på rømmen kan låne penger fra, påsto Lars-Erik Andersen.

Advokat Furuholmen fortsetter utspørringen av Lars-Erik Andersen. Tonen er blitt mer avdempet, og Andersen svarer på spørsmålene.

Forsvarerne til alle de tiltalte skal nå stille spørsmål til Andersen. Når de er ferdige, er det Erling Havnås tur til å gi sin forklaring.

 HISSIG NOKAS-DØMT: Lars-Erik Andersen kjefter på Schumanns forsvarer Morten Furuholmen i NOKAS-rettssalen i dag. Foto: ERLING HÆGELAND
HISSIG NOKAS-DØMT: Lars-Erik Andersen kjefter på Schumanns forsvarer Morten Furuholmen i NOKAS-rettssalen i dag. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer
FÅR GJENNOMGÅ: I går skjelte Andersen ut NOKAS-dømte Schumann (t.v). I dag får hans forsvarer, Morten Furuholmen, gjennomgå.