Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Din tispe, ropte siktet nordmann (29) og angrep skuespilleren med kniv i folkemengden

Politiet i Berlin bekrefter: - Han hadde kontaktet henne flere ganger.

NORSKTALENDE: Ane Kulbatzki fotografert i Wien i 2014 i forbindelse med fullføring av teaterutdannelsen på Max Reinhardt Seminar.  Foto: Andrew Rinkhy, ASAblanca.com.
NORSKTALENDE: Ane Kulbatzki fotografert i Wien i 2014 i forbindelse med fullføring av teaterutdannelsen på Max Reinhardt Seminar.  Foto: Andrew Rinkhy, ASAblanca.com. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Plassen foran hovedinngangen til Deutsches Theater i Berlin var fullsatt av publikummere på vei ut fra forestilling tirsdag kveld da den 29 år gamle, nå siktede nordmannen angrep en av skuespillerne i folkemengden.

- Din tispe, ropte nordmannen før han angrep den delvis norskutdannede skuespilleren Anne Kulbatzki (28) med kniv, ifølge vitner avisa Berliner Zeitung var i kontakt med like etter den dramatiske episoden like før klokka 22.

Publikum overmannet umiddelbart overfallsmannen, og politiet var på åstedet etter bare noen minutter.

Tysk politi bekrefter at offer og overfallsmann kjente hverandre, eller i det minste visste om hverandre.

Først torsdag formiddag kommer utfallet av onsdagens fengslingsmøte.

- Dommeren vurderer om mannen skal varetektsfengsles eller overføres til psykiatrisk sykehus, opplyser Berlin-politiets pressetalskvinne Valeska Jakubowski til Dagbladet onsdag kveld.

Bor i Berlin

Hun bekrefter at nordmannen har adresse i Berlin, men har ingen detaljer fra avhørene om hvordan overfallsmannen og den norskspråklige skuepilleren fra Berlin kjenner hverandre.

Flere tyske medier skriver at 29-åringen er en såkalt stalker - en person som er sykelig opptatt av og forfølger en annen.

ÅSTED: Skuespilleren ble angrept av den 29 år gamle nordmannen rett utenfor hovedinngangen i Deutsches Theater i Schumannstrasse i Berlin etter tirsdagens forestilling. Arkivfoto: AKC Images/NTB Scanpix.
ÅSTED: Skuespilleren ble angrept av den 29 år gamle nordmannen rett utenfor hovedinngangen i Deutsches Theater i Schumannstrasse i Berlin etter tirsdagens forestilling. Arkivfoto: AKC Images/NTB Scanpix. Vis mer

- Politiet vet at nordmannen har kontaktet henne flere ganger, men har ikke registrert at hun har anmeldt han, sier pressetalskvinnen.

Etter skuespillerutdannelsen, som startet på på Sunnhordland folkehøgskole i 2007 og ble fullført i Wien for to år siden, har Anne Kulbatzki blitt et stadig mer kjent navn i tysk film og teater.

Avlyst

Hun har nå en rolle i oppsettingen «Der therminale Widerstand» (Den termiske motstand), som er utsolgt fram til 6. november.

Teateret opplyser på sine hjemmesider at neste forstilling torsdag er avlyst på grunn av det som har skjedd, men de neste spilledatoene står foreløpige.

Skuespilleren ble utskrevet fra sykehuset onsdag ettermiddag. Teateret opplyser at hun har fått kuttskader.

Rektor ved Sunnhordland folkehøgskule, Mona Økland, sier til Dagbladet onsdag kveld at hun ikke kjenner mer til det dramatiske opptrinnet mot skolens tidligere elev enn det hun har lest i media.

- Talentfull

Eli Hårklau er teaterlærer på folkehøgskolen på Halsnøy, og hadde Anne Kulbatzki som elev det første skoleåret hun jobbet her - i 2007/2008.

- Jeg husker henne som talentfull, vet at hun har utdannet seg videre og jeg følger med på karrieren. Dette var rystende å høre, samtidig som det er en lettelse å få vite at hun er utskrevet fra sykehus, sier læreren til Dagbladet.

Godt rykte

Hun peker på at norske og skandinaviske folkehøgskoler har et godt rykte blant europeiske og andre utenlandske ungdommer som vil teste ut teater.

- Det året Anne Kulbatzki gikk her, var det tre tyske jenter. Og dette året har vi teaterelever fra Tyskland, Skottland og USA, sier lærer Eli Hårklau.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!