Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dine gamle meldinger på Facebook kan dukke opp igjen

Bug herjer nettsamfunnet.

BUG: En bug skal være årsaken til at dine gamle meldinger på Facebook nå kan få et nytt liv. Det hevdes at også gamle private meldinger har blitt posta åpent på brukeres vegger og tidslinjer, men det nekter Facebook for at har skjedd. Foto: REUTERS / Valentin Flauraud / NTB scanpix
BUG: En bug skal være årsaken til at dine gamle meldinger på Facebook nå kan få et nytt liv. Det hevdes at også gamle private meldinger har blitt posta åpent på brukeres vegger og tidslinjer, men det nekter Facebook for at har skjedd. Foto: REUTERS / Valentin Flauraud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gamle meldinger fra år tilbake på Facebook ser ut til å få nytt liv igjen.

Ifølge flere internasjonale medier har Facebook blitt møtt av en klagestorm den siste tida etter at folks gamle meldinger har poppa opp i tidslinja deres igjen på Facebook. Flere brukere hevder meldingene er såkalte private meldinger som er forbeholdt avsender og en eller flere bestemte mottakere.

BBC melder at de fleste klagene kommer fra Frankrike.

Facebook nekter hardnakka for at gamle private meldinger har blitt offentlige. En kilde BBC har vært i kontakt med sier at det finnes ingen mekanismer som gjør det mulig at private meldinger kan bli publisert på en brukers vegg eller tidslinje.

Facebook har kommet med en uttalelse etter klagene, gjengitt i blant avisa The Telegraph:

- Et mindre antall brukere har vært bekymra etter at de feilaktig trodde private meldinger dukket opp i deres tidslinje. Våre ingeniører har undersøkt disse meldingene og har funnet at det dreide seg om gamle meldinger som alltid har vært synlige på brukerens profil. Facebook er fornøyde med at det ikke har vært noe svikt i den private delen til brukerne, sier talsmannen.

Facebook forklarer at en såkalt bug i systemer er forklaringa på at gamle og åpne meldinger kan bli postet på nytt igjen.

På nettstedet Gawker er Facebook sitert på at brukerne kan se ut til å ha blanda tidligere vegg-til-vegg-samtaler de har hatt tidligere med private samtaler, som har blitt mer vanlig og tilgjengelig de siste åra.

At private meldinger blir tilgjengelige kan dermed bare være et rykte, selv om det ikke beroliger Facebook-brukerne, ifølge The Telegraph.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media