Dine verste gaver

Gamle truser, billig deodorant eller hvite sokker? Les om de verste julegavene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du var kanskje ikke like fornøyd med alt du pakket ut i går. Vi inviterte leserne våre til å dele sine verste julegaver med oss, og det er ingen tvil om at det er mye som aldri skulle vært pakket inn og gitt bort.

Einar fikk brukte underbukser, som var brettet for å se nye ut, tre ganger. Nå vurderer han å si ifra til den som sender gavene. Tony fikk en julekalender til jul. Alle lukene var åpnet, og alle smålekene var erstattet med hjemmelaget karamell før lukene ble teipet igjen.

- Det verste jeg har fått, er en plankebit med påskriften «hjertelig jul», skriver Hunter. Da hjelper det lite at det var festet en liten pose Haribo godis til én krone til planken.

Innskriveren Sanne hadde en venn som ga bort gaver fra biblioteket - med beskjed om å levere dem innen én måned. Bestefaren til Maria ga bort oppblåsbare kleshengere til bestemoren - slik at hun kunne henge skjortene hans til tørk etter å ha vasket dem.

Les mer om leser nes største juleskuffelser.

I 1993 prøvde den amerikanske økonomen Joel Waldfogel å finne ut hvor mye som gikk tapt i gave-bommerter. Han ba studentene sine om å oppgi to tall - først et anslag på verdien av alle gavene de fikk sist jul, deretter et hvor mye de kunne tenkt seg å betale selv for å skaffe seg tingene de hadde fått.

Det mest konservative anslaget var 90 prosent. Det vil si at rent økonomisk var ti prosent av gavene bortkastet. I USA, hvor det årlig brukes nesten 350 milliarder kroner på julegaver, sløser «Santa» vekk 35 milliarder kroner på hver rundtur.

Les mer om pengene som sløses bort på dårlige gaver.

Det er kanskje litt seint nå, men vi har laget en julegave-guide over hva du ikke skal gi i julegave. Les våre tips, så unngår du de verste tabbene neste år (eller send en link til tante Tutta på Toten som kjøper sokker hvert år).

Hva er det verste du har fått til jul?

TRANGT:</B> Dette kan være årsaken til at nettopp du fikk så dårlige julegaver.
<B>SKRIV LISTE:</B> Du skal ikke se bort fra at du hadde sluppet å få kjipe gaver til jul, hvis du hadde skrevet en ønskeliste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer