Ding-dong - her er Kondom-expressen

Akutt kåte nordmenn kan de neste ukene få gummi levert hjem på døra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med slagordene «Du ringer, vi bringer» og «Reis hjem og legg deg», kjører kondomprodusenten RFSU i gang sin årlige sommerkampanje. De tre neste ukene skal fem kondom-ambulanser merket «Cho-San-expressen» rykke ut til elskovssyke i Oslo, Bergen og Stavanger.

Ut i røde uniformer

- I fjor spilte vi på sex i Oslo-perler som Frognerparken. I år reiser vi hjem til folk. Nå har du ikke lenger noen unnskyldning for å si du har glemt å kjøpe kondomer, sier daglig leder i RFSU, Tone-Berit Lintho.

Fra mandag neste uke blir hun å se iført kondombud-uniformen, rød skjorte, rød kaps og svart bukse, bak rattet på en Cho-San-express.

- Budbiltjenesten er del av en større holdningskampanje, og en gimmick vi håper kan bidra til å gjøre kjøp av kondomer like naturlig som å ringe etter pizzabudet. Vi har valgt Cho-San, fordi den er 17 prosent tynnere enn andre latex-kondomer, sier Lintho.

Kondom-klippekort

Kondombudene er forberedt på at responsen kan bli så stor til at de ikke rekker rundt til alle i kjøretida, som er alle dager mellom klokka 16 og 20. De har derfor funnet løsninger som kan lette noe på trykket:

Hvis det er opptatt på nødnummeret 80010000, blir kondomkunden møtt av en telefonsvarer som sier: «Akkurat nå er det mange som trenger kondomer, så du kan dessverre ikke komme nå... fram til oss, altså...».

Rekker ikke bilen fram i tide, sendes kondompakka med expresspost til deg dagen etter. For den supervirile som klarer å bruke 90 kondomer på tre uker, vanker det et klippekort som sikrer den ellevte kondompakka gratis.

- Vi ønsker å minne om kondomer på en humoristisk måte, men budskapet er seriøst. I fjor ble det rapportert 16356 tilfeller av klamydia i Norge - det høyeste tallet siden 1989. Et så skremmende tall, forteller oss at vi bare må fortsette arbeide vårt, sier Lintho.

STYRKER SEG: Tone Berith Lintho i RFSU håper den den rødmalte bilen Gummitarzan vekker oppsikt når hun rykker ut.
KONDOMBUD: Daglig leder Tone Berit Lintho i RFSU er nå klar for å kjøre ut kondomer ut til sommer-kåte nordmenn. Fra mandag vil fem biler være ute på veiene. Kampanjen kjøres også i Sverige.