Dinosaur i Ørsta ble frastjålet ett av fire bein - eieren fortviler

17 meter lang glassfiber-dinosaur har fått ett bein mindre å stå på etter show på Sunnmøre. Nå ber eierne om hjelp.

ETT BEIN MINDRE Å STÅ PÅ: Diplodocus-figuren til Dinoworld Norge har mistet en fot i løpet av natta. Foto: Dinoworld Norge. 
ETT BEIN MINDRE Å STÅ PÅ: Diplodocus-figuren til Dinoworld Norge har mistet en fot i løpet av natta. Foto: Dinoworld Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tittelen over har sannsynligvis aldri stått på trykk i noen norsk avis før - men har dekning i episoden som skjedde i Ørsta på Sunnmøre i natt.

Da ble den omreisende utstillingen Dinoworld Norge utsatt for et tyveri av de sjeldne.

Deres 17 meter lange langhals-dinosaur Diplodocus ble nemlig frastjålet ett av fire bein.

- Det er et ganske stort bein, så det er ikke akkurat noe du tar med deg og springer, sier PR-ansvarlig Magnus Winther i Dinoworld Norge hoderystende.

KLAR TIL AVREISE: Beinet lå på hengeren i går kveld, klart for avreise til Knarvik. I løpet av natten har ett av dem forsvunnet. Foto: Dinoworld Norge.
KLAR TIL AVREISE: Beinet lå på hengeren i går kveld, klart for avreise til Knarvik. I løpet av natten har ett av dem forsvunnet. Foto: Dinoworld Norge. Vis mer

Bak Dinoworld står en tysk familie som i to år har reist rundt med det som omtales som Europas største dinosaurshow.

Det er en utstilling av mange forskjellige dinosaurfigurer som er laget av glassfiber for å ligne mest mulig på Tyrannosaurus Rex og de andre kjempene du har sett i Jurrasic Park-filmene.

I sommer legger de turen innom flere norske byer for å vise fram dinosaurfigurene til betalende barn og voksne.

Diplodocus-figuren er den største de har, og er hele 17 meter lang. Beinet som forsvant er 1,5 meter langt og 40 kg tungt, og lå pakket på en henger klart for avreise fra Ørsta til Knarvik, hvor neste show skal holdes.

Tyveriet er foreløpig ikke meldt til politiet.

FOTLAUS: På trøndersk kalles en godt beruset person «fotlaus» - og det er mulig ordbruken er etablert i Møre-traktene også. Om personene på vei hjem fra fest i natt var fotlause på den ene måten, ble de i alle fall en fot rikere på den andre - og Diplodocusen til Dinoworld har ett bein mindre å stå på... Foto: Dinoworld Norge. 
FOTLAUS: På trøndersk kalles en godt beruset person «fotlaus» - og det er mulig ordbruken er etablert i Møre-traktene også. Om personene på vei hjem fra fest i natt var fotlause på den ene måten, ble de i alle fall en fot rikere på den andre - og Diplodocusen til Dinoworld har ett bein mindre å stå på... Foto: Dinoworld Norge.  Vis mer

- Det virker ikke sannsynlig at de vil sette inn mye ressurser på å lete etter en dinosaurfot. Det jeg har sagt er at vi ikke kommer til å politianmelde saken hvis vi får beinet tilbake igjen, men hvis ikke må vi vurdere det. Det er ikke akkurat en billig attraksjon, sier Winther.

Han tror beinet, som er fjernet fra hengeren det lå på i løpet av natta, kan ha blitt tatt av personer på vei hjem fra byen i går.

- Det vi lurer på er egentlig: Er det noen som har våknet fra fest i går med et dinosaurbein i senga? En one-night-stand må du gjerne ha, men vi må faktisk ha det tilbake igjen, spøker han, før han blir mer alvorlig:

- Vi bryr oss ikke om hvordan vi får det tilbake, eller hva som har skjedd, vi vil bare ha det tilbake. Vi kan så klart se humoren i dette, men for oss er det ganske alvorlig, og det blir ikke helt det samme for ungene når dinosauren mangler en fot, sier han.