Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dinosauren Misty solgt for snaut 4 millioner kroner

Gikk på billigsalg.

 JULEGAVE?  Diplodocus-skjelettet Misty ble solgt for rett i underkant av fire millioner kroner på auksjon i England onsdag. Foto: REUTERS / Luke MacGregor / NTB scanpix
JULEGAVE? Diplodocus-skjelettet Misty ble solgt for rett i underkant av fire millioner kroner på auksjon i England onsdag. Foto: REUTERS / Luke MacGregor / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For den som i disse julegavetider lurer på hva man må ut med for et komplett dinosaurskjelett i våre dager, kom svaret onsdag: nesten 4 millioner kroner.

Det var i hvert fall sluttsummen da det 150 millioner år gamle skjelettet av en diplodocus - som har fått navnet Misty - ble solgt på auksjon i England.

Det sjeldne skjelettet ble funnet i den amerikanske delstaten Wyoming av sønnen til en kjent dinosaurjeger. På forhånd var det anslått at prisen ville ende på mellom 4 og 6 millioner kroner. Misty gikk med andre ord på billigsalg.

- Det har vært svært mye arbeid og et veldig spennende prosjekt, og vi er henrykt over å endelig kunne sluttføre salget, sier talsmann Rupert van der Werff fra auksjonsfirmaet Summers Place Auctions.

Han kan ikke avsløre hvem som har kjøpt det 17 meter lange og 6 meter høye dinosaurskjelettet, men sier det vil stilles ut for publikum.

(NTB)