Dinosaurene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Et parti på leting etter en plass i moderniteten har ikke råd til gutter som Berntsen lenger. Leppa fra Grorud bør ta kvelden nå. Under en åpent debattmøte på onsdag om pressens dekning av lederstriden i partiet, presterte Berntsen å påta seg dinosaurens rolle da han humpet inn i manesjen og presenterte sitt kvinnesyn fra kambrosilur-tida. Der befinner som kjent allerede en annen dino seg, mannen som ble rikspolitiker som Pølse-Hanssen, men som gikk på trynet i fanget på en usikret svensk feminist og trolig glapp nestledervervet etter å ha tilstått at han foretrakk politikk framfor familien. Sammen er Berntsen og Hanssen i all sin misforståtte folkelighet nøyaktig det Arbeiderpartiet må styre unna hvis det vil melde seg inn i den virkeligheten der de unge velgerne bor, både menn og kvinner.
  • Fornærmelsen mot Anniken Huitfeldt, som jenta du må være full for å ville danse med, er selvfølgelig mer enn en feilberegning av publikum. Radioopptaket fra pressemøtet i går i NRK avslørte nemlig at pressens 150 frammøtte lo både lenge og hjertelig av politikerveteranen som demonstrerte at han tør bruke latterliggjøring som mannlig herskerteknikk. På den annen side. Berntsen tilhører fortida og har sikkert vett til å be om unnskyldning hvis det viser seg at han fortsatt har en sans eller to i behold.
  • Verre er det for partiledelsen, hvis den mot formodning skulle ha blikket rettet mot framtida. Kvinner finner seg ikke i å bli snakket til som kakepynt lenger. Tonen på utdanningsstedene, på jobben, i familien, i organisasjonene og på gølvet, Berntsen, har endret seg som følge av en dyptgående samfunnsomveltning der arbeiderbevegelsen etter hva vi forstår håper å ikke ha utspilt sin rolle. Det finnes ingen massebevegelse som i dag ikke åpent og ærlig frir direkte til framtidas ressurssterke, selvstendige, uavhengige og mest attraktive arbeidskraft, de unge kvinnene.
  • Velkommen til fortida, Jens, men nå haster det.