DinSide.no slipper å oppgi navn på nettdebattant

Høyesterett forkastet anken fra politiet i Hedmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyesterett har forkastet anken fra politiet i Hedmark, som mente dinside.no måtte oppgi identiteten til en nettdebattant.

I februar gikk Hedmark politidistrikt til retten for å sikre seg rett til å få utlevert IP-adressen og dermed identiteten til en mann som anonymt under pseudonymet «Finneren» på forbrukernettstedet DinSide.no.

I fjor høst fortalte mannen om et lovbrudd han hadde begått i en diskusjon om skjulte funn av kulturminner.

— Dommen er en viktig prinsipiell seier for kildevernet og er en anerkjennelse av de nye medier, sier Petter Danbolt, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Aller Internett, som gir ut DinSide.no.

I diskusjonsfeltet tilknyttet en artikkel om fortidsminner påsto «Finneren» at han hadde funnet en runestein, og et par dager etter sitt første innlegg kom denne brukeren tilbake og skrev at han hadde solgt den samme steinen på eBay for 20.000 kroner.

Både Hedmarken tingrett og Eidsivating lagmannsrett ga politiet medhold, men Aller Internett har nektet å etterkomme kravet og anket saken videre til Høyesterett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer