Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Diplomat falt ned i graven

Keiserinnen skulle få endelig hvile i dag. Under begravelsen falt en dansk ambassadeansatt ned i graven hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var en høytidelig seremoni i Peter-Paul-katedralen i St. Petersburg i dag. Kanonsalutter smalt og det gamle tsar-flagget var på halv stang. Keiserinne Maria Feodorovna, eller prinsesse Dagmar, skulle få endelig hvile.

Så falt diplomaten i graven.

Kongelige vitner

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary av Danmark var begge tilstede under seremonien. De skulle legge dansk jord på kisten da den ble lagt i jorden.

Det var trangt om plassen, og kirkerommet var lite. Den ambassadeansatte kom for nært graven og falt ned i det to meter dype hullet, forteller danske Jyllandsposten.

Han ble raskt dratt opp av graven, før seremonien kunne fortsette.

Flyktet fra Russland

Maria Feodorovna, ble født prinsesse Dagmar av Danmark. I 1866 giftet hun seg med mannen som senere skulle bli tsar Aleksander den tredje av Russland.

LØSTE OPP STEMNINGEN?: Den danske diplomaten falt ned i graven under den høytidelige seremonien i dag. Foto: SCANPIX
LØSTE OPP STEMNINGEN?: Den danske diplomaten falt ned i graven under den høytidelige seremonien i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

Tsaren døde før århundreskiftet, og på grunn av revolusjonen flyktet Maria Feodorovna landet i 1919. Sine siste år tilbrakte keiserinnen i Danmark.

Da hun døde i 1928 ble hun gravlagt i Roskilde, men i 2004 ble Danmark og Russland enige om å flytte kisten til Russland.

TO METER: Den ambassadeansatte falt ned i graven til keiserinnen.