Diplomat fanget i Irak

En egyptisk diplomat er tatt som gissel i den irakiske hovedstaden Bagdad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En egyptisk diplomat ble i kveld tatt som gissel i den irakiske hovedstaden Bagdad. Samtidig har gruppen som har kidnappet sju utenlandske gisler, forlenget fristen.

TV-kanalen Al-Jazeera viste fredag et videoopptak av den egyptiske diplomaten. Kidnapperne krever at Egypt slutter å samarbeide med amerikanske styrker i Irak.

Gruppen skal ha tatt diplomaten til fange som en følge av uttalelser fra Egypts statsminister Ahmed Nazif, som har lovet å gi sikkerhetskompetanse til Iraks nye midlertidige regjering.

Den arabiske TV-kanalen melder også at gruppen som har truet med å drepe sju utenlandske gisler, har gitt et kuwaitisk selskap en ny frist på 48 timer.

Gruppen krever at selskapet trekker seg ut av Irak, og at irakiske fanger må løslates fra fengsler i Kuwait og USA. Selskapet blir også bedt om å betale erstatning til familiene til personer som er blitt drept i Falluja. Hvis ikke vil den begynne å halshogge de sju gislene fra India, Kenya og Egypt. Den opprinnelige fristen løper ut lørdag.

Selskapet sa tidligere fredag at det forhandler med gisseltakerne, men at det ikke er aktuelt å trekke seg ut av Irak. Kenyanske myndigheter sa fredag at de har stor tro på at de tre kenyanske gislene snart vil bli løslatt.

- Vi kommer til å arbeide døgnet rundt, sa en talsmann for regjeringen.

(NTB)