Diplomat nær drept av mafia

En norsk diplomat i Brussel kom utrolig nok fra det med livet i behold etter at han ble slått, sparket, truet med pistol og deretter halvt bevisstløs innesperret i bagasjerommet på sin egen bil natt til torsdag. Trolig er det en organisert mafiagruppe som står bak det brutale overfallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen er foreløpig pågrepet for den grusomme mishandlingen som skjedde i bydelen Waterloo 18 kilometer sør for Brussel ved 21.00-tida onsdag kveld. Mannen, som nå ligger sterkt opphovnet og forslått på sykehus i Brussel, blir trolig utskrevet i løpet av helga.

Overfallet skjedde da diplomaten, som er i 40-årene, akkurat var ferdig med å fylle bensin på en Shell-stasjon i Waterloo. Han skulle akkurat til å sette seg inn i bilen igjen da to menn med kniv og pistol truet ham inn i førersetet. Med våpnene rettet mot seg, ble han tvunget til å kjøre lenger ut på landet, nærmere bestemt til slettene hvor Napoleon kjempet sine avgjørende slag. Der ventet tre medhjelpere som de to ranerne hadde tilkalt på mobiltelefon. Diplomaten ble tvunget ut av bilen, og fratatt alle sine kredittkort. Etter at han ble mishandlet og truet til å oppgi alle sine pinkoder, kvittet ranerne seg med mannen ved å kaste ham inn i bagasjerommet på bilen.

Mer mishandling

En time etter var gjerningsmennene tilbake. Da gikk de langt hardere til verks. Diplomaten har forklart at årsaken angivelig var at han hadde oppgitt feil tallkode på ett av kredittkortene. Mannen ble slått i bakken, sparket og mishandlet på det groveste. Helt svimeslått og halvt bevisstløs ble han igjen lempet tilbake til bagasjerommet og forlatt. En tre,fire timer seinere våknet han og kunne knapt puste. På mirakuløst vis greide diplomaten å løsne en gummilist rundt bagasjelokket slik at han fikk litt luft. Deretter brukte han alle sine krefter på jobben med å lirke opp bagasjelokket. Etter rundt seks, sju timer lyktes han i å komme ut i friluft. Deretter greide mannen å kjøre hjem før han videre ble fraktet til sykehus.

Sikkerhetsråd

Hendelsen har rystet det diplomatiske miljøet i Brussel, får Dagbladet opplyst. Organisert kriminalitet er dessverre en hverdag våre utsendinger må være forberedt på, og fra tid til annen blir enkeltpersoner utsatt for kriminelle gjenger. Likevel er det som skjedde natt til torsdag det groveste som har hendt til nå. Av hensyn til sikkerheten vil ikke dipolmatmiljøet gjøre kjent hvem mannen er og hvor han jobber.

Den organiserte kriminaliteten i Brussel er farlig. Derfor får utsendingene råd om hvordan de skal forholde seg. Blant annet er det en gylden regel at ingen skal spille helt, men gjøre som overgriperne sier. Det er dumt å se velstående ut, og fine biler er også en sikkerhetsbelastning. Diplomater som jobber i Brussel, må ha sikkerhetsrutiner under huden. Likevel er det umulig å sikre seg helt. Tilfeldigheten rammer.