Diplomat: USA gir opp israelsk byggestans

Sier fredsprosessen vil diskuteres i USA.

GIR OPP BYGGESTANS: En amerikansk toppdiplomat sier at USA ikke lenger jobber for at Israel skal iverksette byggestans i de israelske bosetningene på Vestbredden slik at fredsprosessen kan fortsette. På bildet protesterer israelsk ungdom mot midlertidig stans i byggingen utenfor den israelske statsministeren Benjamin Netanyahus kontor i Jerusalem i november. Foto: Reuters
GIR OPP BYGGESTANS: En amerikansk toppdiplomat sier at USA ikke lenger jobber for at Israel skal iverksette byggestans i de israelske bosetningene på Vestbredden slik at fredsprosessen kan fortsette. På bildet protesterer israelsk ungdom mot midlertidig stans i byggingen utenfor den israelske statsministeren Benjamin Netanyahus kontor i Jerusalem i november. Foto: ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk toppdiplomat sier at USA ikke lenger jobber for at Israel skal iverksette byggestans i de israelske bosetningene på Vestbredden slik at fredsprosessen kan fortsette.

Diplomaten informerte journalister i Jerusalem om saken under betingelse av anonymitet.

- Vi har kommet fram til at dette ikke er tidspunktet for å gjenoppta den direkte kontakten gjennom å fornye det midlertidige byggeforbudet, skal diplomaten ha sagt. Han sier at USA isteden vil søke andre muligheter for å gjenstarte fredsprosessen, og nevner mulige avtaler på grense- og sikkerhetsspørsmål.

Tirsdag kveld sier en amerikansk tjenestemann til Reuters at både palestinske og israelske forhandlere skal besøke Washington for å snakke med amerikanerne om veien videre i fredsprosessen.

Fredssamtalene mellom israelere og palestinere ble gjenopptatt i september i år under ledelse av amerikanske fredsmeglere.

Få uker senere brøt prosessen sammen da et elleve måneders forbud mot bygging i de israelske bosetningene på Vestbredden gikk ut.

Israel har siden nektet å gjeninnføre byggestansen, noe palestinske ledere krever for å fortsette samtalene.

(NTB)