Diplomaten Rebecca (30) funnet drept i Beirut. Uber-sjåfør pågrepet

Ble funnet langs motorvei.

FUNNET VED MOTORVEI: Rebecca Dykes (30) hadde ansvar for et utviklingsprogram ved den britiske ambassaden i Beirut. Hun ble funnet død ved en motorvei øst for Beirut lørdag morgen. Foto: Britiske myndigheter / AP / NTB Scanpix
FUNNET VED MOTORVEI: Rebecca Dykes (30) hadde ansvar for et utviklingsprogram ved den britiske ambassaden i Beirut. Hun ble funnet død ved en motorvei øst for Beirut lørdag morgen. Foto: Britiske myndigheter / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: The Guardian melder i ettermiddag at den pågrepne mannen har tilstått drapet på Dykes. Han kjører for transporttjenesten Uber og har et kriminelt rulleblad, sier en ikke navngitt høytstående kilde i libanesisk rettssystem, ifølge Sky News.

To forskjellige obduksjoner viser at diplomaten ikke ble voldtatt, som tidligere meldt, ifølge tjenestemannen.

En talsmann for Uber sier at de er sjokkert over drapet, og at de gjør alt de kan for å hjelpe myndighetene med etterforskningen.

(Dagbladet): En taxisjåfør er pågrepet for å ha kvalt den britiske diplomaten Rebecca Dykes i Libanons hovedstad Beirut. Dette melder libanesisk statlig presse, ifølge Sky News.

En talsperson for myndighetene sier mannen innrømmer straffskyld. Politiet avviser at drapet var politisk motivert.

Kvalt med tau

Dykes, som jobbet ved Storbritannias ambassade i Beirut, ble funnet død lørdag morgen ved en motorvei øst for storbyen. En rettsmedisiner opplyste i går til nyhetsbyrået AP at Dykes ble kvalt med et tau som lå på funnstedet.

Dykes skulle fly hjem til jul samme dag som hun ble funnet. Kvelden før var hun på byen sammen med kolleger, og dro fra en bar i det trendy Gemmayzeh-området ved midnatt.

En talsmann for familien sier de er «knust over tapet av vår elskede Rebecca».

- Vi gjør alt vi kan for å forstå hva som skjedde, sier han.

Lav kriminalitet

Det vestlige utenlandske miljøet er dypt sjokkert over drapet, sier Daily Telegraphs Midtøsten-korrespondent Josie Ensore til Sky News.

- Det er uhyre sjelden at utlendinger, uansett opprinnelsesland, blir angrepet, og det er svært lite kriminalitet i Beirut. Jeg føler meg tryggere her enn i London og New York når jeg går hjem eller er alene, sier Ensore.

30-årige Dykes hadde ansvar for et britisk utviklingsprogram i Libanon. Det britiske utenriksdepartementet sier de nå ivaretar avdødes familie.

- Hele ambassaden er dypt sjokkert og i sorg over beskjeden. Tankene går til Beckys familie, venner og kolleger, skriver ambassadør Hugo Shorter på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer