Nord-Korea

Diplomatene flykter: - Ingen orker mer

Bare 290 utlendinger er igjen i det lukkede diktaturet.

INSPISERER: Den nordkoreanske diktatoren, Kim Jong-un inspiserte i forrige uke en dobbeldekker-buss i Pyongyang. Imens mener analytikere at befolkningen trolig lider mer enn på veldig lenge. Foto: KCNA via REUTERS
INSPISERER: Den nordkoreanske diktatoren, Kim Jong-un inspiserte i forrige uke en dobbeldekker-buss i Pyongyang. Imens mener analytikere at befolkningen trolig lider mer enn på veldig lenge. Foto: KCNA via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Det er diplomater på den russiske ambassaden i Nord-Korea som slår alarm. De mener mangelen på medisinsk materiell og uutholdelige coronarestriksjoner er blitt for mye. Torsdag la de ut et innlegg på Facebook-siden til ambassaden hvor de beskriver situasjonen.

Nord-Korea har et av verdens aller strengeste karanteneregimer, og de russiske diplomatene beskriver en «kollektiv exit».

Mangler essensielle varer

- Det er mulig å forstå de som forlater den nord-koreanske hovedstaden. Nesten ingen orker mer av de totale restriksjonene uten sidestykke, det store underskuddet av essensielle varer, inkludert medisiner, mangelen på en hver mulighet til å løse helseproblemer, skriver ansatte på den russiske ambassaden.

Russland er et av landene med størst diplomatisk delegasjon til det kommunistiske diktaturet. I innlegget det totale antallet utenlandske personer i Nord-Korea nå er 290.

I februar ble russiske diplomater og familiemedlemmene deres tvunget ut av landet på dresin.

Grensene inn til Nord-Korea har vært stengt siden januar i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer