Coronaviruset:

Diplomater fikk vaksine:
- Kan få alvorlige følger

Uavhengig av alder har ansatte ved flere norske ambassader fått tilbud om coronavaksinen. Også personell i internasjonale operasjoner i særlig utsatte områder i Afrika og Midtøsten har fått vaksinetilbud.

AMMAN: Jordan er blant de landene i verden med høyest smittetrykk. Norske utsendte diplomater i Amman har fått første dose av coronavaksinen, bekrefter Helse- og omsorgsdepartementet til Dagbladet. Foto: Raad Adayleh, AP / NTB
AMMAN: Jordan er blant de landene i verden med høyest smittetrykk. Norske utsendte diplomater i Amman har fått første dose av coronavaksinen, bekrefter Helse- og omsorgsdepartementet til Dagbladet. Foto: Raad Adayleh, AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ved utenriksstasjonene i Amman, Bamako, Kabul og Juba har utsendte fått tilbud om vaksine gjennom Forsvarets internasjonale operasjoner.

Det bekrefter statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Saliba Andreas Korkunc, i en epost til Dagbladet.

Fram til nå er det kun kongeparet i Norge som har fått tilbud om vaksine før andre i sin egen aldersgruppe, i tillegg til helsepersonell.

Korkunc forteller at Helse- og omsorgsdepartementet også har gitt Folkehelseinstituttet i oppdrag å sørge for vaksiner til Forsvarets personell i internasjonale operasjoner i særlig utsatte områder i Afrika og Midtøsten.

Slipper to turer til Norge

De utsendte diplomatene i Amman har fått første dose av coronavaksinen, bekrefter Korcunc, som sier at den er gitt uavhengig av alder.

- Medarbeiderne våre i utenriksstasjonene jobber under særlig belastende forhold, preget av til dels betydelig høyere smittespredning enn i Norge, samtidig som tilbudet av helsetjenester ofte er svært mangelfullt, sier han og fortsetter:

- Koordineringen med Forsvaret gjør vaksineringen mindre belastende for driften av utenriksstasjonene, og gjør at de utsendte og de medfølgende eksponeres mindre for smitte, fordi disse slipper å reise til Norge i to omganger for vaksinering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer